Deze showstopper is oogstrelend én verrukkelijk, maar dat kan ook bijna niet anders: het allermooiste stuk rundvlees, de ossenhaas, omhuld met de koning van de paddenstoelen en de keizer van de hammen, verpakt in krokant bladerdeeg. Was het maar elke dag kerst…
Feest
-
Deze vispastei is betaalbaar, maar zo feestelijk! Als vulling gebruiken we een romige bisque van garnalen, kabeljauw en zalm. Klinkt misschien duur, maar wanneer je voor de vulling garnalen en vis uit de diepvries gebruikt, hoeft dit gerecht niet kostbaar te zijn. Naast, of in plaats van, zalm of kabeljauw kun je ook schelvis, koolvis of wijting gebruiken.
-
Pompoenrisotto; het heeft niet alleen een heerlijke smaak, maar het is makkelijk om te maken en in combinatie met de paddenstoelen is het een lekkere (herfstige) maaltijd.
-
Dit recept is nu echt zo’n recept waar je vrolijk van wordt door de kleur van de pompoen en de frisse yoghurtdressing. Het leuke daarbij is dat deze pompoenstoof met Ras el Hanout, pompoen en bloemkool ook nog een superlekker smaakt, hij boordevol groenten zit en het beste van alles is nog dat het echt heel snel is klaargemaakt. Benodigdheden 1 kop parelcouscous300 gram bloemkoolroosjes200 gram pompoenblokjes1 rode ui1 teentje knoflook8-10 gedroogde abrikozen500 ml groentebouillon1 el Ras el Hanout kruiden van Green Gypsy Spices6 el volle yoghurtsap van een halve citroen Bereiding Het recept ‘Pompoenstoof met Ras el Hanout’ is…
-
Deze pompoencurry met rijst en papadums is een heerlijke en snelle maaltijd die je binnen 30 minuten op tafel hebt. De zoete pompoen combineert perfect met kikkererwten, kokosmelk en geurige kruiden. De knapperige papadums geven een extra bite, waardoor het gerecht ideaal is voor een doordeweekse avond of een gezellige maaltijd met vrienden.
-
Chili con carne met pompoen is het ultieme comfort food! Een rijke, kruidige mix van gehakt, tomaat, bonen en in dit geval een zoete twist van pompoen. Topping met romige zure room en gesmolten kaas maakt het helemaal af!
-
Een heerlijk gezonde maaltijd zijn deze asperges met ricotta en munt. Ideaal voor de lunch of als lichte maaltijd, je maakt het makkelijk en snel klaar. Benodigdheden 2 bussels groene asperges2 limoen, schil geraspt400 g ricotta5 kl olijfolie4 takjes munt, afgeritstpeper en zout Bereiding Het recept ‘Asperges met ricotta en munt’ is afkomstig van 15gram.Klik hier voor het volledige recept.
-
Asperges kan je grillen, roosteren, rauw eten of wokken. Maar ze zijn ook heerlijk in deze mini quiches!
-
Een klassieker uit de Franse keuken, maar dan met een twist! Deze oeuf en cocotte met spinazie, chorizo en geitenkaas is heerlijk romig, hartig en makkelijk te maken. Perfect voor een luxe ontbijt, brunch of lichte avondmaaltijd. Serveer ‘m lekker met vers brood!
-
Voor lamsbout op grootmoeders wijze heb je wat geduld nodig, maar het sappige vlees is het wachten meer dan waard. Kies voor lamsvlees met het Pastorale-keurmerk. Benodigdheden 1 lamsbout3 uien1 bol knoflook2 wortelen2 takjes rozemarijn4 takjes tijmkoude boterpeper en zout1 citroen1 l groentebouillon Bereiding Het recept ‘Lamsbout op grootmoeders wijze’ is afkomstig van Lekker van bij ons.Klik hier voor het volledige recept.
-
Een feestelijk visrecept Benodigdheden 6 tarbotfilets, ± 200 g elk50 g garnalen50 g ricotta800 g aardappelen7 preiwitten1 sjalot, gesnipperd4 vellen filodeeg3 dl visfond2 dl witte wijn200 ml roommelkboter1 handje basilicumpeper en zout Bereiding Het recept ‘Tarbot met wijnsaus en kruidenkrokantje’ is afkomstig van Libelle Lekker.Klik hier voor het volledige recept.
-
Een gegrilde kreeft met knoflook-peterselie boter, hét perfecte zomer BBQ gerecht.