Pizza

  • pizza met lamsgehakt, komijn & couscous

    Pizza met lamsgehakt, komijn en couscous

    Deze pizza met Turkse smaken heeft een Italiaanse basis, maar is geïnspireerd op de Turkse pizza. Er gaat lamsgehakt op, koriander, komijn en zelfs een beetje couscous. In de yoghurtsaus on top zit pittige harissa. Benodigdheden 1 el olijfolie1 rode ui, fijngesneden2 tenen knoflook, fijngesneden500 g lamsgehakt2 tl gemalen komijn2 tl gemalen koriander2 tl paprikapoeder1 grote tomaat, fijngesneden1 el tomatenpureehandje munt, fijngesneden + extra om te garnerenhandje korianderblaadjes, fijngesneden2 el couscous½ hoeveelheid pizzadeeg125 g Turkse yoghurt2 tl harissa Verder nodig 2 bakplaten (of bak de pizza’s na elkaar) Bereiding Het recept ‘Pizza met lamsgehakt komijn en couscous’ is afkomstig van…

    Lees meer
  • Pizza Margherita

    Benodigdheden 500 g bloem15 g gistextra vergine olijfolie1/2 tl zouttomatensausmozzarellabasilicum Bereiding Verwarm 250 ml water en los de gist hierin op. Giet in een kom en voeg een snufje zout toe. Meng de bloem samen met 2 eetlepels olijfolie en kneed tot je een homogeen mengsel hebt. Dek af met een doek en laat ten minste 2 uur rijzen. Rol het deeg uit met een deegroller op een met bloem bestoven werkvlak.Vet een ovenschaal in met olie. Maak de basis voor de pizza. Voeg tomaat toe en bestrooi met zout.Bak in een hete oven voor ongeveer 1/2 uur op 200…

    Lees meer