• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
hoofdgerechten.be
  • Home
  • Recepten
  • Soepen
  • Voorgerechten
  • Nagerechten
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mailadres
    • Instagram
    • Pinterest

Pizza met lamsgehakt, komijn en couscous

Deze pizza met Turkse smaken heeft een Italiaanse basis, maar is geïnspireerd op de Turkse pizza. Er gaat lamsgehakt op, koriander, komijn en zelfs een beetje couscous. In de yoghurtsaus on top zit pittige harissa.

pizza met lamsgehakt, komijn & couscous

Benodigdheden

1 el olijfolie
1 rode ui, fijngesneden
2 tenen knoflook, fijngesneden
500 g lamsgehakt
2 tl gemalen komijn
2 tl gemalen koriander
2 tl paprikapoeder
1 grote tomaat, fijngesneden
1 el tomatenpuree
handje munt, fijngesneden + extra om te garneren
handje korianderblaadjes, fijngesneden
2 el couscous
½ hoeveelheid pizzadeeg
125 g Turkse yoghurt
2 tl harissa

Verder nodig

2 bakplaten (of bak de pizza’s na elkaar)

Bereiding

Verhit in een koekenpan de olie op middelhoog vuur. Roerbak de ui 5 min. Voeg knoflook en lamsgehakt toe en bak nog 5-8 min. totdat het gehakt bruin begint te worden. Voeg komijn, koriander en paprikapoeder toe en bak nog 1 min. Roer de tomaat en de tomatenpuree erdoor. Breng op smaak met zout en peper en laat 5 min. sudderen. Schep in een schaal en laat afkoelen. Schep dan de munt en koriander door het gehaktmengsel.

Verwarm voor de pizza met Turkse smaken de oven voor op 250°C.
Bestrooi de koude bakplaten met een beetje van de couscous. Verdeel het deeg in twee stukken. Rol elk stuk uit tot een ovaal van ± 30 cm. Leg de bodems op de bakplaten. Dek af met plasticfolie en laat 20 min. rijzen.

Verdeel het gehaktmengsel over de bodems en laat daarbij een rand van 2 cm vrij. Vouw de rand van de twee lange zijden naar binnen en draai de uiteinden vast. Bestrooi het deeg met de rest van de couscous. Bak de pizza’s 10-12 min. of tot ze knapperig en goudbruin zijn. Meng intussen in een kom de yoghurt met de harissa en breng op smaak met zout. Schep een lepel harissa-yoghurt op de pizza’s en bestrooi met extra munt.

Tip

Vervang de harissa evt. door sambal oelek.

2 pizza’s, 4 personen
Bron: Delicious Magazine

Gepost onder: Italiaans, Pizza, Turks Tags: couscous, Delicious Magazine, komijn, lamsvlees, pizza

Heb je het recept gemaakt? Deel jouw foto op Instagram met tag #hoofdgerechtenbe of mention @hoofdgerechten.be.
Previous Post: « Paprika-paella met chorizo en inktvis
Next Post: Lamsbout op grootmoeders wijze »

Primary Sidebar

Nieuwe recepten

  • Indisch stoofpotje met zoete aardappel en tempeh
  • Groentecurry met gebakken rijst
  • Preirolletjes met ham in kaassaus
  • Quiche met tomaat, mozzarella en basilicum
  • Quiche met spekjes en prei

Categorieën

KokenKoken

Copyright © 2023 hoofdgerechten.be