Deze zomerse klassieker uit de Provence combineert sappige tomaten met een hartige vulling van kippenworst, kruidige rijst en Parmezaanse kaas. Ideaal om vooraf te bereiden en zowel warm als koud te serveren.
Frans
-
Zalm in een quiche, da’s altijd een goed idee. Met dit makkelijk recept werk je onmiddellijk ook restjes pompoen weg. Benodigdheden 1 vel bladerdeeg400 g zalmfilet200 g pompoenbieslook4 eieren200 ml volle melk100 g cheddar, gerasptolijfolieboterpeper en zout Bereiding Het recept ‘Quiche met zalm en pompoen’ is afkomstig van Libelle Lekker.Klik hier voor het volledige recept.
-
Ratatouille is een Frans stoofgerecht uit de Provence dat vaak gegeten wordt met brood. Je kan het zowel koud als warm eten.
-
Een klassieker uit de Franse keuken, maar dan met een twist! Deze oeuf en cocotte met spinazie, chorizo en geitenkaas is heerlijk romig, hartig en makkelijk te maken. Perfect voor een luxe ontbijt, brunch of lichte avondmaaltijd. Serveer ‘m lekker met vers brood!
-
Een klassiek Frans gerecht met saffraan, sinaasappel en venkel! Benodigdheden 5 el milde olijfolie3 kg gemengde mediterrane vissoorten (bijv. mul, zonnevis, schorpioenvis, poon of wat je visboer heeft, schoongemaakt en in stukken)3 uien, in stukjeshet wit van 2 preien, in stukken3 teentjes knoflook, in stukjes1 kg rijpe tomaten, grof gesneden300 ml pastis (slijter)2 l visbouillon5 el tomatenpuree1 buisje saffraanschil van 1 (bio)sinaasappel, in reepjes1 venkel, grof gesneden1 el suiker1 groot bouquet garni (van paar takjes tijm, 1 bosje peterselie, 2 laurierblaadjes)1 stokbrood1 eidooier1 tl dijonmosterd¼ knoflookteen, gerasptsap van ½ citroen1 tl piment d’espelette (delicatessenzaak of online)1 aardappel, geschild, gekookt en…