Een klassiek Frans gerecht met saffraan, sinaasappel en venkel!
![zeebaars & schaal- en schelpdieren met saus van bouillabaisse](https://i0.wp.com/www.hoofdgerechten.be/wp-content/uploads/2021/08/zeebaars-schaal-en-schelpdieren-met-saus-van-bouillabaisse.jpg?resize=720%2C1081&ssl=1)
Benodigdheden
5 el milde olijfolie
3 kg gemengde mediterrane vissoorten (bijv. mul, zonnevis, schorpioenvis, poon of wat je visboer heeft, schoongemaakt en in stukken)
3 uien, in stukjes
het wit van 2 preien, in stukken
3 teentjes knoflook, in stukjes
1 kg rijpe tomaten, grof gesneden
300 ml pastis (slijter)
2 l visbouillon
5 el tomatenpuree
1 buisje saffraan
schil van 1 (bio)sinaasappel, in reepjes
1 venkel, grof gesneden
1 el suiker
1 groot bouquet garni (van paar takjes tijm, 1 bosje peterselie, 2 laurierblaadjes)
1 stokbrood
1 eidooier
1 tl dijonmosterd
¼ knoflookteen, geraspt
sap van ½ citroen
1 tl piment d’espelette (delicatessenzaak of online)
1 aardappel, geschild, gekookt en door een zeef gedrukt
200 ml zonnebloemolie
4 zeebaarsfilets à 180 g, zonder vel
2 el extra vierge olijfolie
120 g gemengde verse schaaldieren, bijv. mosselen, scheermessen, schelpjes (panklaar)
Bereiding
Het recept ‘Zeebaars & schaal- en schelpdieren met saus van bouillabaisse’ is afkomstig van Delicious Magazine.
Klik hier voor het volledige recept.
Wat vind jij van dit recept?