Pompoenrisotto; het heeft niet alleen een heerlijke smaak, maar het is makkelijk om te maken en in combinatie met de paddenstoelen is het een lekkere (herfstige) maaltijd.
Glutenvrij
-
Lees meer
Een klassieker uit de Franse keuken, maar dan met een twist! Deze oeuf en cocotte met spinazie, chorizo en geitenkaas is heerlijk romig, hartig en makkelijk te maken. Perfect voor een luxe ontbijt, brunch of lichte avondmaaltijd. Serveer ‘m lekker met vers brood!
-
Lees meer
Benodigdheden geroosterd spek0,5 kg spek3 el zout3 el suiker Oosterse bouillon, ongeveer 3 liter8 kippenvleugeltjes10 cm stukje verse gember5 wortelen1 ui6 shiitakes4 el sojasaus, Kikkoman3 el vissaus1 el suiker Bereiding Meng het zout met de suiker en wrijf het spek hiermee in. Wikkel het in aluminiumfolie en zet een nacht in de koelkast. Verwijder de volgende dag al het overtollige vocht. Verwarm de oven voor op 220°C, leg het spek op een bakplaat met het vet aan de bovenkant en bak gedurende een uur. Overgiet af en toe met het vet dat vrij is gekomen tijdens het bakken. Verminder de…
-
Lees meer
BenodigdhedenMarokkaanse kip 1 kip zonder vel, in blokjes gesneden 2 teentjes knoflook 2 1/2 cm verse gember, geschild en grof gehakt 2 gedroogde chili de Arbol, zaden verwijderd (of 1/2 -1 tl cayennepeper) 2 el verse koriander 2 el verse peterselie 1 el gerookte paprikapoeder 1/2 el komijn 1/2 tl kaneel 1 tl zout 1 tl peper olijfolie 1 pot gemarineerde artisjok kwartalen 1 bosje asperges, snijd ze in kwarten 2 kleine tot middelgrote citroenen, geraspt en geperst citroen kruidenvinaigrette 1/2 kopje olijfolie 1 el verse peterselie, fijngehakt 1 el zout 1 tl honing 1/2 limoen, geperst geitenkaas yoghurt 1/2…