Benodigdheden
geroosterd spek
0,5 kg spek
3 el zout
3 el suiker
Oosterse bouillon, ongeveer 3 liter
8 kippenvleugeltjes
10 cm stukje verse gember
5 wortelen
1 ui
6 shiitakes
4 el sojasaus, Kikkoman
3 el vissaus
1 el suiker
Bereiding
Meng het zout met de suiker en wrijf het spek hiermee in. Wikkel het in aluminiumfolie en zet een nacht in de koelkast. Verwijder de volgende dag al het overtollige vocht. Verwarm de oven voor op 220°C, leg het spek op een bakplaat met het vet aan de bovenkant en bak gedurende een uur. Overgiet af en toe met het vet dat vrij is gekomen tijdens het bakken. Verminder de temperatuur tot 120°C en bak het spek nog een uur. Laat afkoelen, wikkel in met folie en bewaar in de koelkast.
Bak de kippenvleugeltjes in een pan tot ze goudbruin zijn. Doe ze in een pot en giet koud water bij. Breng aan de kook en voeg de groenten toe. Zet op een zacht vuur en kook de soep voor minstens twee uur, schuim de soep af en toe af. Breng ten slotte op smaak met sojasaus, vissaus en suiker.
Serveer de bouillon met gekookte soba noedels, ramen of udon. Met een half gekookt eitje, verse bieslook, erwten en gesneden spek.
Tip
Op de tweede of derde dag kan je de bouillon in een kommetje doen, een eetlepel miso pasta oplossen, blokjes tofu, bieslook en een paar plakjes nori algen toevoegen en je hebt een heerlijke aromatisch miso soep.
Bron: gotujebolubi.pl
Wat vind jij van dit recept?