Vlees

  • Beef Wellington

    Beef Wellington

    Deze showstopper is oogstrelend én verrukkelijk, maar dat kan ook bijna niet anders: het allermooiste stuk rundvlees, de ossenhaas, omhuld met de koning van de paddenstoelen en de keizer van de hammen, verpakt in krokant bladerdeeg. Was het maar elke dag kerst…

    Lees meer
  • Ovenschotel met witloof en ham

    Witloof is een van de bekendste Belgische groenten. Logisch dus dat daar ook een echte Vlaamse klassieker aan gekoppeld is. Deze klassieker is comfort food bij uitstek en dat is niet verwonderlijk. De combinatie van het licht bittere witloof, de hartige ham, de smeuïge kaassaus en de gegratineerde kaas zijn gewoon overheerlijk.  Benodigdheden 50 g boter85 g bloem300 ml melk200 g gemalen kaas6-tal aardappelen6 stronkjes witloof4 plakken gekookte beenham2 el chapelurepeper en zoutboter Bereiding Het recept ‘Ovenschotel met witloof en ham’ is afkomstig van Johan Segers uit het boek ‘De Garde van Gert’.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Gehaktbrood met warme kriekjes

    Gehaktbrood met warme kriekjes is een eenvoudige, maar heerlijke klassieker. Het gehaktbrood is stevig en sappig, perfect gekruid en langzaam gegaard. De warme kriekjes zorgen voor een zoet-zure toets die perfect samengaat met de hartige smaak van het vlees. Een heerlijk, troostrijk gerecht dat doet denken aan nostalgische familiediners. Benodigdheden 1 kg gehakt4 sneetjes brood1 scheutje melk2 eieren1 sjalot1 el mosterd1 el panko of paneermeel2 potten krieken op sap1 el maïzenapeper en zoutboter Bereiding Het recept ‘Gehaktbrood met warme kriekjes’ is afkomstig van Peter Goossens.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer