• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
hoofdgerechten.be
  • Home
  • Recepten
  • Nieuwsbrief
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Instagram
    • Pinterest

Ovenschotel met witloof en ham

Witloof is een van de bekendste Belgische groenten. Logisch dus dat daar ook een echte Vlaamse klassieker aan gekoppeld is. Deze klassieker is comfort food bij uitstek en dat is niet verwonderlijk. De combinatie van het licht bittere witloof, de hartige ham, de smeuïge kaassaus en de gegratineerde kaas zijn gewoon overheerlijk. 

Ovenschotel met witloof en ham
Foto: Roos Mestdagh ©

Benodigdheden

50 g boter
85 g bloem
300 ml melk
200 g gemalen kaas
6-tal aardappelen
6 stronkjes witloof
4 plakken gekookte beenham
2 el chapelure
peper en zout
boter

Bereiding

Het recept ‘Ovenschotel met witloof en ham’ is afkomstig van Johan Segers uit het boek ‘De Garde van Gert’.
Klik hier voor het volledige recept.

OOK LEKKER

Gepost onder: Belgisch, Herfst/Winter, Klassiekers, Vlees Tags: ham, Johan Segers, witloof

Previous Post: « Gegrilde asperges met amandelsaus
Next Post: Paling in ‘t groen »

Primary Sidebar

Nieuwe recepten

  • Kip Tikka Masala met groenten
  • Kipkarbonade met groenten uit de oven
  • Paling in ‘t groen
  • Ovenschotel met witloof en ham
  • Gegrilde asperges met amandelsaus

Categorieën

Copyright © 2023 hoofdgerechten.be