Lactosevrij stoofvlees met Leffe bruin is de perfecte combinatie van traditioneel comfortfood en een aangepast dieet. Door te kiezen voor donker Leffe-bier, krijgt dit gerecht een diepe, rijke smaak zonder in te boeten aan smeuïgheid. Ideaal voor wie lactosevrij eet, maar toch wil genieten van een échte Vlaamse klassieker met friet.
Kids
-
Op zoek naar het ultieme comfortfood? Stoofvlees met friet van Jeroen Meus is dé Vlaamse klassieker waar iedereen van houdt. Met zijn typische, no-nonsense stijl tovert Jeroen Meus deze traditionele maaltijd om tot een eenvoudig maar overheerlijk gerecht dat altijd lukt.
-
Bolognesesaus is een traditionele saus, afkomstig uit de regio Emilia Romagna in Italië. Het oorspronkelijke recept stamt uit de vijftiende eeuw. Ragù is een verzamelnaam voor een stoofsaus op basis van vlees, groenten en sofrito. Ragù alla bolognese is een variatie op de ragù, en tevens de populairste.
-
Benodigdheden 8 middelgrote aardappelen1 klontje boter8 stronkjes witlofpeper en zoutsnufje nootmuskaat8 plakken gekookte hamenkele takjes peterselie voor de kaassaus40 g boter40 g bloem700 ml halfvolle melkpeper en zoutsnufje nootmuskaat250 g gemalen kaasenkele schilfers Parmezaanse kaas Bereiding Het recept ‘Witloof met hesp in de oven’ is afkomstig van Sofie Dumont.Klik hier voor het volledige recept.
-
Pasta Carbonara. ‘De’ Italiaanse klassieker, weinig ingrediënten dus ga voor topkwaliteit producten. Oude Parmezaanse kaas, zelf geraspt, vers gerookt spek, scharreleieren die een mooie kleur geven aan het gerecht. Zo simpel en zo verrukkelijk! Benodigdheden 400 g pasta4 eieren300 g blok oude Parmezaan vers geraspt300 g gerookt spekzwarte peper van de molenzout Bereiding Het recept ‘Pasta carbonara’ is afkomstig van Sofie Dumont.Klik hier voor het volledige recept.
-
Deze vol-au-vent ‘grand-mère’ is een echte topklassieker zoals grootmoeder ze maakte: met malse kip, verse balletjes en champignons in een romige saus. Geserveerd in een krokant bladerdeegpasteitje en afgewerkt met een portie frietjes of kroketten. Heerlijk comfortfood waar jong en oud van smult – perfect voor een gezellige familietafel! Benodigdheden 4 croustades (grote bladerdeegvorm met deksel, bij de bakker)1,5 l bouillon300 g kippengehakt1 braadkip350 g champignonsgroentejulienne125 g bloemcitroensaproom1 scheutje125 g boter1 kruidentuiltjebladpeterseliepeper en zout Bereiding Het recept ‘Vol-au-vent grand-mère‘ is afkomstig van Libelle Lekker.
-
Dit gerecht is helemaal kidsproof en een prima alternatief voor witloofrolletjes uit de oven.
-
Deze pizza met Turkse smaken heeft een Italiaanse basis, maar is geïnspireerd op de Turkse pizza. Er gaat lamsgehakt op, koriander, komijn en zelfs een beetje couscous. In de yoghurtsaus on top zit pittige harissa. Benodigdheden 1 el olijfolie1 rode ui, fijngesneden2 tenen knoflook, fijngesneden500 g lamsgehakt2 tl gemalen komijn2 tl gemalen koriander2 tl paprikapoeder1 grote tomaat, fijngesneden1 el tomatenpureehandje munt, fijngesneden + extra om te garnerenhandje korianderblaadjes, fijngesneden2 el couscous½ hoeveelheid pizzadeeg125 g Turkse yoghurt2 tl harissa Verder nodig 2 bakplaten (of bak de pizza’s na elkaar) Bereiding Het recept ‘Pizza met lamsgehakt komijn en couscous’ is afkomstig van…
-
Benodigdheden 500 g bloem15 g gistextra vergine olijfolie1/2 tl zouttomatensausmozzarellabasilicum Bereiding Verwarm 250 ml water en los de gist hierin op. Giet in een kom en voeg een snufje zout toe. Meng de bloem samen met 2 eetlepels olijfolie en kneed tot je een homogeen mengsel hebt. Dek af met een doek en laat ten minste 2 uur rijzen. Rol het deeg uit met een deegroller op een met bloem bestoven werkvlak.Vet een ovenschaal in met olie. Maak de basis voor de pizza. Voeg tomaat toe en bestrooi met zout.Bak in een hete oven voor ongeveer 1/2 uur op 200…