• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
hoofdgerechten.be
  • Home
  • Recepten
  • Nieuwsbrief
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Instagram
    • Pinterest

Ragù bolognese

Bolognesesaus is een traditionele saus, afkomstig uit de regio Emilia Romagna in Italië. Het oorspronkelijke recept stamt uit de vijftiende eeuw. Ragù is een verzamelnaam voor een stoofsaus op basis van vlees, groenten en sofrito. Ragù alla bolognese is een variatie op de ragù, en tevens de populairste.

Ragù bolognese
Foto: Willem van Santen (Foodies Magazine)

Benodigdheden

4 el olie
1 ui, fijngesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngesneden
50 g pancetta, in kleine blokjes
50 g wortel, in hele kleine blokjes
50 g bleekselderij, in hele kleine blokjes
250 g rundergehakt
100 g kippenlevers, fijngehakt
100 ml rode wijn
250 ml passata
100 ml vleesbouillon
100 ml volle melk
2 takjes rozemarijn
2 takjes salie
2 takjes tijm
300 g tagliatelle of pappardelle
Parmezaanse kaas, geraspt
zout en peper

Bereiding

Het recept ‘Ragù bolognese’ is afkomstig van Willem van Santen voor Foodies Magazine.
Klik hier voor het volledige recept.

OOK LEKKER

Gepost onder: Italiaans, Kids, Klassiekers, Pasta Tags: bolognese, ragù

Previous Post: « Lenterisotto met asperges en doperwten
Next Post: Gegrilde asperges met amandelsaus »

Primary Sidebar

Nieuwe recepten

  • Kip Tikka Masala met groenten
  • Kipkarbonade met groenten uit de oven
  • Paling in ‘t groen
  • Ovenschotel met witloof en ham
  • Gegrilde asperges met amandelsaus

Categorieën

Copyright © 2023 hoofdgerechten.be