Benodigdheden 700 g zoete aardappelen200 ml Kikkoman sojasaus400 g tempehgroene kruiden ter afwerkingolijfolie voor de paprika-tomatenchutney1 teentje look2 cm verse gember, geraspt1 grote ui, fijngesneden0,5 rode chilipeper, ontpit en fijngesneden0,5 kl komijn0,5 kl kaneel1 blik Elvea tomatenblokjes (400g)1 bokaal rode paprika’s (220g), in stukjes5 saffraandraadjes1 kl suiker1 limoen, het sapolijfolie Bereiding Het recept ‘Indisch stoofpotje met zoete aardappel en tempeh’ is afkomstig van Dominique Persoone.Klik hier voor het volledige recept.
Oosters
-
Deze groentecurry met gebakken rijst is een smaakexplosie van heerlijke groenten, perfect gekruid en gecombineerd met krokante rijst. Het is een voedzaam gerecht dat niet alleen je buik vult, maar ook je smaakpapillen verwent. De rijke curry maakt het een comfortfood, terwijl de gebakken rijst voor een extra crunch zorgt. Perfect voor een snelle, gezonde maaltijd na een drukke dag!
-
Een handje van dit, een handje van dat en een flinke zalmforel… Dat maakt dit gerecht tot de ultieme maaltijd om je gasten te verwennen. Benodigdheden 800 g zalmforelfilet, zonder vel, zonder graatjes1 el extra vergine olijfolie140 g Griekse yoghurt1 el tahin1 el citroensap2 tl sumac2 partjes ingemaakte citroen, vruchtvlees verwijderd, schil fijngesneden1 bosje koriander, blaadjes fijngesneden1 bosje bladpeterselie, blaadjes fijngesneden140 g pijnboompitten, geroosterdgebakken aardappelen voor erbij Bereiding Het recept ‘Zalmforel met tahin en kruidensalade’ is afkomstig van Delicious Magazine.Klik hier voor het volledige recept.
-
Benodigdheden geroosterd spek0,5 kg spek3 el zout3 el suiker Oosterse bouillon, ongeveer 3 liter8 kippenvleugeltjes10 cm stukje verse gember5 wortelen1 ui6 shiitakes4 el sojasaus, Kikkoman3 el vissaus1 el suiker Bereiding Meng het zout met de suiker en wrijf het spek hiermee in. Wikkel het in aluminiumfolie en zet een nacht in de koelkast. Verwijder de volgende dag al het overtollige vocht. Verwarm de oven voor op 220°C, leg het spek op een bakplaat met het vet aan de bovenkant en bak gedurende een uur. Overgiet af en toe met het vet dat vrij is gekomen tijdens het bakken. Verminder de…