Groentecurry met gebakken rijst

Groentecurry met gebakken rijst

Deze groentecurry met gebakken rijst is een smaakexplosie van heerlijke groenten, perfect gekruid en gecombineerd met krokante rijst. Het is een voedzaam gerecht dat niet alleen je buik vult, maar ook je smaakpapillen verwent. De rijke curry maakt het een comfortfood, terwijl de gebakken rijst voor een extra crunch zorgt. Perfect voor een snelle, gezonde maaltijd na een drukke dag!

Benodigdheden

voor de groentecurry
4 el zonnebloemolie
160 g ui, fijngesneden
15 g rood pepertje, fijngesneden
2 g mosterdzaad
2 stengels citroengras, opengeklapt
4 limoenblaadjes
1,25 tl kurkuma
0,5 tl korianderpoeder
0,5 tl tikka masala
0,5 tl komijn
200 g zoete aardappel, in blokjes
80 g wortel, in schijfjes
150 gr tomatenblokjes
400 ml kokosmelk
0,5 el fijn zeezout
75 g broccoli, in roosjes
1 handje koriander, fijngesneden

voor de gebakken rijst
1 el sesamolie
0,5 kopje geraspte kokos
1 kopje volkoren basmatirijst, gewassen
2 kopjes water
1 snuifje zout
2 stengels lente-ui, in schuine reepje
0,25 rood pepertje, fijngesneden
0,25 kopje geroosterde, gezouten pinda’s

Bereiding

Het recept ‘Groentecurry met gebakken rijst‘ is afkomstig van Viviane Van Dyck en komt uit het kookboek ‘Vegans are better lovers‘.

Wat vind jij van dit recept?

Vorige Post Volgende Post