• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
hoofdgerechten.be
  • Home
  • Recepten
  • Soepen
  • Voorgerechten
  • Nagerechten
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mailadres
    • Instagram
    • Pinterest

Groentecurry met gebakken rijst

Benodigdheden

Voor de groentecurry:
4 el zonnebloemolie
160 g ui, fijngesneden
15 g rood pepertje, fijngesneden
2 g mosterdzaad
2 stengels citroengras, opengeklapt
4 limoenblaadjes
1,25 tl kurkuma
0,5 tl korianderpoeder
0,5 tl tikka masala
0,5 tl komijn
200 g zoete aardappel, in blokjes
80 g wortel, in schijfjes
150 gr tomatenblokjes
400 ml kokosmelk
0,5 el fijn zeezout
75 g broccoli, in roosjes
1 handje koriander, fijngesneden

Voor de gebakken rijst:
1 el sesamolie
0,5 kopje geraspte kokos
1 kopje volkoren basmatirijst, gewassen
2 kopjes water
1 snuifje zout
2 stengels lente-ui, in schuine reepje
0,25 rood pepertje, fijngesneden
0,25 kopje geroosterde, gezouten pinda’s

Bereiding

Maak de groentecurry:

Verwarm de olie en stoof de ui met het rode pepertje, het mosterdzaad, het citroengras, de limoenblaadjes en de droge kruiden gedurende 5 minuten. Voeg de zoete aardappelblokjes, wortelschijfjes en tomatenblokjes toe en stoof 10 minuten.

Voeg de kokosmelk toe en breng aan de kook, laat 10 minuten sudderen. Voeg de broccoliroosjes toe en laat nog 5 minuten sudderen. Werk af met de verse koriander en het limoensap. Serveer met de gebakken rijst.

Voor de gebakken rijst:

Verwarm de olie en rooster de geraspte kokos lichtbruin. Verwijder de kokos en doe de rijst in de pan, voeg het water toe en breng aan de kook. Voeg het snuifje fijn wit zeezout toe en laat de rijst nog 30 minuten sudderen op een laag vuurtje onder een deksel.

Meng de gebakken, geraspte kokos en de lente-ui, het rode pepertje en de pinda’s onder de rijst. 

4 personen
Bron: Njam – Viviane Van Dyck
Dit recept komt uit het kookboek ‘Vegans are better lovers’

Gepost onder: Indisch, Lactosevrij, Oosters, Stoofpotje, vegan, Vegetarisch Tags: curry, Njam, rijst, Viviane Van Dyck

Heb je het recept gemaakt? Deel jouw foto op Instagram met tag #hoofdgerechtenbe of mention @hoofdgerechten.be.
Previous Post: « Preirolletjes met ham in kaassaus
Next Post: Indisch stoofpotje met zoete aardappel en tempeh »

Primary Sidebar

Nieuwe recepten

  • Indisch stoofpotje met zoete aardappel en tempeh
  • Groentecurry met gebakken rijst
  • Preirolletjes met ham in kaassaus
  • Quiche met tomaat, mozzarella en basilicum
  • Quiche met spekjes en prei

Categorieën

KokenKoken

Copyright © 2023 hoofdgerechten.be