• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
hoofdgerechten.be
  • Home
  • Recepten
  • Soepen
  • Voorgerechten
  • Nagerechten
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mailadres
    • Instagram
    • Pinterest

Zalmforel met tahin en kruidensalade

Een handje van dit, een handje van dat en een flinke zalmforel… Dat maakt dit gerecht tot de ultieme maaltijd om je gasten te verwennen. 

Zalmforel met tahin en kruidensalade

Benodigdheden

800 g zalmforelfilet, zonder vel, zonder graatjes
1 el extra vergine olijfolie
140 g Griekse yoghurt
1 el tahin
1 el citroensap
2 tl sumac
2 partjes ingemaakte citroen, vruchtvlees verwijderd, schil fijngesneden
1 bosje koriander, blaadjes fijngesneden
1 bosje bladpeterselie, blaadjes fijngesneden
140 g pijnboompitten, geroosterd
gebakken aardappelen voor erbij

Bereiding

Verwarm de oven voor tot 140°C. Bekleed een grote bakplaat met bakpapier. Leg de visfilet erop, bestrijk met olie en bestrooi met zout en peper. Zet 20 minuten in de oven. Neem de vis eruit, laat volledig afkoelen en schuif op een schaal.

Roer intussen in een kommetje de yoghurt, tahin, het citroensap, 1 theelepel sumac en wat zout en peper door elkaar.

Roer in een ander kommetje de ingemaakte citroen, kruiden, pijnboompitten en de resterende theelepel sumac door elkaar. Bestrijk de vis met de tahinsaus en strooi het kruidenmengsel erover. Serveer met gebakken aardappelen.

Tip

Tahin is een pasta van gemalen sesamzaadjes en bij de mediterrane winkels en natuurwinkels te koop. Sumac is een poeder van zure bessen, verkrijgbaar bij Midden-Oosterse winkels. Het wordt gebruikt als zuur accent, dus ter vervanging kun je iets zuurs naar keuze gebruiken, bijvoorbeeld citroensap of een beetje granaatappelmelasse (Turkse of Marokkaanse winkel). Ingemaakte citroen is verkrijgbaar bij Marokkaanse en delicatessenwinkels.

6-8 personen
Bron:
Delicious Magazine

Gepost onder: Oosters, Vis Tags: Delicious Magazine, tahin, zalm

Heb je het recept gemaakt? Deel jouw foto op Instagram met tag #hoofdgerechtenbe of mention @hoofdgerechten.be.
Previous Post: « Inktvis gevuld met chorizo, venkel en tijm
Next Post: Marokkaanse zalm met geroosterde paprika »

Primary Sidebar

Nieuwe recepten

  • Indisch stoofpotje met zoete aardappel en tempeh
  • Groentecurry met gebakken rijst
  • Preirolletjes met ham in kaassaus
  • Quiche met tomaat, mozzarella en basilicum
  • Quiche met spekjes en prei

Categorieën

KokenKoken

Copyright © 2022 hoofdgerechten.be