• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
hoofdgerechten.be
  • Home
  • Recepten
  • Soepen
  • Voorgerechten
  • Nagerechten
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mailadres
    • Instagram
    • Pinterest

Indisch stoofpotje met zoete aardappel en tempeh

Indisch stoofpotje met zoete aardappel en tempeh

Benodigdheden

700 g zoete aardappelen
200 ml Kikkoman sojasaus
400 g tempeh
groene kruiden ter afwerking
olijfolie

Voor de paprika-tomatenchutney
1 teentje look
2 cm verse gember, geraspt
1 grote ui, fijngesneden
0,5 rode chilipeper, ontpit en fijngesneden
0,5 kl komijn
0,5 kl kaneel
1 blik Elvea tomatenblokjes (400g)
1 bokaal rode paprika’s (220g), in stukjes
5 saffraandraadjes
1 kl suiker
1 limoen, het sap
olijfolie

Bereiding

Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes. Zet ze onder met water en sojasaus. Breng de aardappelen aan de kook, laat ze garen op een zacht vuurtje en giet ze af. Maak ondertussen de paprika-tomatenchutney. Fruit in een scheutje olijfolie de look, gember, ui, chilipeper, komijn en kaneel aan. Voeg de tomatenblokjes en stukjes paprika toe samen met de saffraan, suiker en het sap van een limoen.

Laat het geheel een paar minuutjes stoven op een zacht vuurtje zodat alle smaken zich goed kunnen vermengen. Roer vervolgens de zoete aardappelblokjes onder de paprika-tomatenchutney. 

Snijd de tempeh in blokjes en bak ze krokant in een scheutje olijfolie. Werk het stoofpotje af met groene kruiden en serveer samen met de tempeh.

4 personen
Bron: Njam – Dominique Persoone

Gepost onder: Indisch, Oosters, Stoofpotje, Vegetarisch Tags: Dominique Persoone, Njam, tempeh, zoete aardappel

Heb je het recept gemaakt? Deel jouw foto op Instagram met tag #hoofdgerechtenbe of mention @hoofdgerechten.be.
Previous Post: « Groentecurry met gebakken rijst

Primary Sidebar

Nieuwe recepten

  • Indisch stoofpotje met zoete aardappel en tempeh
  • Groentecurry met gebakken rijst
  • Preirolletjes met ham in kaassaus
  • Quiche met tomaat, mozzarella en basilicum
  • Quiche met spekjes en prei

Categorieën

KokenKoken

Copyright © 2023 hoofdgerechten.be