Schelp-en schaaldieren

  • Pasta scampi diabolique met paprika

    Pasta scampi diabolique met paprika

    Yes, een klassieker van formaat! Deze pasta scampi diabolique met paprika is pittig, romig en boordevol smaak. Perfect voor wie houdt van een vleugje pit én een stevige portie comfort food.

    Lees meer
  • Zeevruchtenhotpot met kruidentoast

    Hou je van knoflook én van zeevruchten? Maak dan vooral deze zomer eens deze heerlijke zeevruchtenhotpot. Een van de zomerse gerechten om je vingers bij af te likken! Meer recepten met zeevruchten, vind je hier. Benodigdheden Voor de zeevruchtenhotpot6 teentjes knoflook, geperst250 g ghee, geklaarde boter4 rauwe langoustines of reuzengarnalen, ongepeld en gevlinderd8 rauwe tijgergarnalen met staart, koppen verwijderd500 g vongole4 takjes dragon2 lente-uien, in ringetjeszeezout en versgemalen zwarte peper Voor de kruidentoast40 g boter, op kamertemperatuur1 el fijngehakte platte-peterselieblaadjes1 el fijngehakte dragonblaadjes6 sneetjes stokbrood Bereiding Het recept ‘Zeevruchtenhotpot met kruidentoast’ is afkomstig van Seasons.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Verse ravioli met groene asperges

    Verse ravioli met groene asperges is een heerlijk licht en fris lentegerecht. De combinatie van zachte pasta, knapperige asperges en een boterige citroen-knoflooksaus zorgt voor een pure, verfijnde smaak. Perfect voor een zonnige avond waarop je iets lekkers en simpels op tafel wilt zetten.

    Lees meer
  • Quiche met krab

    Verras je vrienden. Benodigdheden 1 blikje krabvlees, ca. 120 g1 rolbladerdeeg, kant-en-klaar½ rode chilipeper zonder zaadjes, in fijne ringetjes100 ml room2 eidooiers2 lente-uien, in ringetjes3 takjes verse koriander, de blaadjes gehakt½ limoen, geraspte schil1 el bloem1 klontje boterzout en peper Bereiding Het recept ‘Quiche met krab’ is afkomstig van Libelle Lekker.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Zeebaars & schaal- en schelpdieren met saus van bouillabaisse

    Een klassiek Frans gerecht met saffraan, sinaasappel en venkel! Benodigdheden 5 el milde olijfolie3 kg gemengde mediterrane vissoorten (bijv. mul, zonnevis, schorpioenvis, poon of wat je visboer heeft, schoongemaakt en in stukken)3 uien, in stukjeshet wit van 2 preien, in stukken3 teentjes knoflook, in stukjes1 kg rijpe tomaten, grof gesneden300 ml pastis (slijter)2 l visbouillon5 el tomatenpuree1 buisje saffraanschil van 1 (bio)sinaasappel, in reepjes1 venkel, grof gesneden1 el suiker1 groot bouquet garni (van paar takjes tijm, 1 bosje peterselie, 2 laurierblaadjes)1 stokbrood1 eidooier1 tl dijonmosterd¼ knoflookteen, gerasptsap van ½ citroen1 tl piment d’espelette (delicatessenzaak of online)1 aardappel, geschild, gekookt en…

    Lees meer
  • Gegrilde kreeft met knoflook-peterselie boter

    Een gegrilde kreeft met knoflook-peterselie boter, hét perfecte zomer BBQ gerecht.

    Lees meer
  • Cajun scampis en guacamole

    Zin in iets fris en pittigs? Deze kruidige Cajun-scampi’s met romige avocadodip zijn snel klaar, bomvol smaak en perfect als borrelhapje of lichte maaltijd. Makkelijk te maken, maar boordevol smaak!

    Lees meer