• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
hoofdgerechten.be
  • Home
  • Recepten
  • Soepen
  • Voorgerechten
  • Nagerechten
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mailadres
    • Instagram
    • Pinterest

Quiche met krab

Verras je vrienden.

Quiche met krab

Benodigdheden

1 blikje krabvlees, ca. 120 g
1 rolbladerdeeg, kant-en-klaar
½ rode chilipeper zonder zaadjes, in fijne ringetjes
100 ml room
2 eidooiers
2 lente-uien, in ringetjes
3 takjes verse koriander, de blaadjes gehakt
½ limoen, geraspte schil
1 el bloem
1 klontje boter
zout en peper

Bereiding

Rol het deeg uit op een licht bebloemd oppervlak. Steek er 4 cirkels (ø 12 cm) uit.

Bestrijk de bakvormen met boter, bestuif ze met bloem. Leg het deeg erin. Prik met een vork wat gaatjes in het deeg.

Verwarm de oven voor op 180° C. Leg op de deegcirkels een cirkel van bakpapier en vul met bakbonen (of rijstkorrels of gedroogde bonen). Bak de taartjes 15 minuten blind in de voorverwarmde oven, tot ze kleuren.

Klop intussen in een kom de dooiers los met de room. Voeg de gesnipperde lente-ui, het chilipepertje, het krabvlees, de koriander en de geraspte limoenschil toe en meng goed. Kruid met peper en zout.

Haal de taartjes uit de oven. Verwijder de bakbonen en het bakpapier. Giet het krabmengsel in de taartvormpjes. Bak 15 minuten in de oven, tot de vulling gestold is en de taartjes goudgeel zijn.

4 personen
Bron: Libelle Lekker

Gepost onder: Quiche, Schelp-en schaaldieren Tags: krab, Libelle Lekker, quiche

Heb je het recept gemaakt? Deel jouw foto op Instagram met tag #hoofdgerechtenbe of mention @hoofdgerechten.be.
Previous Post: « Spiraalquiche
Next Post: Quiche met spekjes en prei »

Primary Sidebar

Nieuwe recepten

  • Indisch stoofpotje met zoete aardappel en tempeh
  • Groentecurry met gebakken rijst
  • Preirolletjes met ham in kaassaus
  • Quiche met tomaat, mozzarella en basilicum
  • Quiche met spekjes en prei

Categorieën

KokenKoken

Copyright © 2023 hoofdgerechten.be