Belgisch

  • Lactosevrij stoofvlees met Leffe bruin

    Lactosevrij stoofvlees met Leffe bruin

    Lactosevrij stoofvlees met Leffe bruin is de perfecte combinatie van traditioneel comfortfood en een aangepast dieet. Door te kiezen voor donker Leffe-bier, krijgt dit gerecht een diepe, rijke smaak zonder in te boeten aan smeuïgheid. Ideaal voor wie lactosevrij eet, maar toch wil genieten van een échte Vlaamse klassieker met friet.

    Lees meer
  • Stoofvlees met friet van Jeroen Meus

    Op zoek naar het ultieme comfortfood? Stoofvlees met friet van Jeroen Meus is dé Vlaamse klassieker waar iedereen van houdt. Met zijn typische, no-nonsense stijl tovert Jeroen Meus deze traditionele maaltijd om tot een eenvoudig maar overheerlijk gerecht dat altijd lukt.

    Lees meer
  • Asperges op zijn Vlaams

    Niets zo lekker als asperges à la flamande met kraakverse Belgische asperges. Geen wonder dat dit gerecht een Vlaamse klassieker geworden is.

    Lees meer
  • Verse ravioli met groene asperges

    Verse ravioli met groene asperges is een heerlijk licht en fris lentegerecht. De combinatie van zachte pasta, knapperige asperges en een boterige citroen-knoflooksaus zorgt voor een pure, verfijnde smaak. Perfect voor een zonnige avond waarop je iets lekkers en simpels op tafel wilt zetten.

    Lees meer
  • Paling in ’t groen

    Paling in ’t groen is een gerecht dat afkomstig is uit de Scheldestreek. De zoetwaterpaling uit die regio wordt gegaard in een saus bestaande uit een – vaak geheime – mix van groene kruiden. Ook deze klassieker wordt overwegend met krokant gebakken frietjes geserveerd. Benodigdheden voor de paling1,2 kg ontvelde paling20 g boter4 fijngesnipperde sjalotjes5 g salieblaadjes5 g zurkelblaadjes2 laurierblaadjes1 takje tijm5 peperbollen1 teentje knoflook100 ml Noilly Prat100 ml witte wijn voor de saus5 g zurkel10 g basilicum10 g citroenmelisse10 g dragon10 g koriander10 g marjolein10 g munt25 g kervel25 g peterselie25 g spinazie0,5 citroen, sapversgemalen zwarte peper en zeezout…

    Lees meer
  • Ovenschotel met witloof en ham

    Witloof is een van de bekendste Belgische groenten. Logisch dus dat daar ook een echte Vlaamse klassieker aan gekoppeld is. Deze klassieker is comfort food bij uitstek en dat is niet verwonderlijk. De combinatie van het licht bittere witloof, de hartige ham, de smeuïge kaassaus en de gegratineerde kaas zijn gewoon overheerlijk.  Benodigdheden 50 g boter85 g bloem300 ml melk200 g gemalen kaas6-tal aardappelen6 stronkjes witloof4 plakken gekookte beenham2 el chapelurepeper en zoutboter Bereiding Het recept ‘Ovenschotel met witloof en ham’ is afkomstig van Johan Segers uit het boek ‘De Garde van Gert’.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Witloof met hesp in de oven

    Benodigdheden 8 middelgrote aardappelen1 klontje boter8 stronkjes witlofpeper en zoutsnufje nootmuskaat8 plakken gekookte hamenkele takjes peterselie voor de kaassaus40 g boter40 g bloem700 ml halfvolle melkpeper en zoutsnufje nootmuskaat250 g gemalen kaasenkele schilfers Parmezaanse kaas Bereiding Het recept ‘Witloof met hesp in de oven’ is afkomstig van Sofie Dumont.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Preirolletjes met ham in kaassaus

    Dit gerecht is helemaal kidsproof en een prima alternatief voor witloofrolletjes uit de oven. 

    Lees meer
  • Gehaktbrood met warme kriekjes

    Gehaktbrood met warme kriekjes is een eenvoudige, maar heerlijke klassieker. Het gehaktbrood is stevig en sappig, perfect gekruid en langzaam gegaard. De warme kriekjes zorgen voor een zoet-zure toets die perfect samengaat met de hartige smaak van het vlees. Een heerlijk, troostrijk gerecht dat doet denken aan nostalgische familiediners. Benodigdheden 1 kg gehakt4 sneetjes brood1 scheutje melk2 eieren1 sjalot1 el mosterd1 el panko of paneermeel2 potten krieken op sap1 el maïzenapeper en zoutboter Bereiding Het recept ‘Gehaktbrood met warme kriekjes’ is afkomstig van Peter Goossens.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer