Paling in ‘t groen is een gerecht dat afkomstig is uit de Scheldestreek. De zoetwaterpaling uit die regio wordt gegaard in een saus bestaande uit een – vaak geheime – mix van groene kruiden. Ook deze klassieker wordt overwegend met krokant gebakken frietjes geserveerd.

Benodigdheden
voor de paling
1,2 kg ontvelde paling
20 g boter
4 fijngesnipperde sjalotjes
5 g salieblaadjes
5 g zurkelblaadjes
2 laurierblaadjes
1 takje tijm
5 peperbollen
1 teentje knoflook
100 ml Noilly Prat
100 ml witte wijn
voor de saus
5 g zurkel
10 g basilicum
10 g citroenmelisse
10 g dragon
10 g koriander
10 g marjolein
10 g munt
25 g kervel
25 g peterselie
25 g spinazie
0,5 citroen, sap
versgemalen zwarte peper en zeezout
voor de afwerking
citroensap
olijfolie
4 dikke sneden zuurdesembrood
Bereiding
Het recept ‘Paling in ‘t groen’ is afkomstig van Peter Goossens uit het boek ‘Meesterlijke klassiekers’.
Klik hier voor het volledige recept.