Yes, een klassieker van formaat! Deze pasta scampi diabolique met paprika is pittig, romig en boordevol smaak. Perfect voor wie houdt van een vleugje pit én een stevige portie comfort food.
Pasta
-
Romige paddenstoelenpasta met kipgehaktballetjes: snel, smaakvol en ultiem comfortfood. Binnen 30 minuten op tafel – ideaal voor doordeweeks!
-
Verse ravioli met groene asperges is een heerlijk licht en fris lentegerecht. De combinatie van zachte pasta, knapperige asperges en een boterige citroen-knoflooksaus zorgt voor een pure, verfijnde smaak. Perfect voor een zonnige avond waarop je iets lekkers en simpels op tafel wilt zetten.
-
Onze favoriete herfstklassieker. Benodigdheden 300 g gehakt1 butternutpompoen1 grote wortel3 stengels selder1 aubergine1 ui2 teentjes knoflook250 g mozzarella16 lasagnevellen200 ml rode wijn400 ml bouillon500 ml passata2 el olijfoliepeper en zout Voor de bechamelsaus2 eidooiers100 g mascarpone750 ml volle melk60 g boter50 g bloemcayennepeper Bereiding Het recept ‘Pompoenlasagne met mascarpone’ is afkomstig van Libelle Lekker.Klik hier voor het volledige recept.
-
Benodigdheden 400 g linguine of andere pasta50 g zwarte olijven, ontpit500 g pompoen, geschild100 g rucola1 el poedersuiker100 g geitenkaas2 el pompoenpitolie, facultatief2 el olijfoliepeper en zout Bereiding Het recept ‘Linguine met pompoen en rucola’ is afkomstig van Libelle Lekker.Klik hier voor het volledige recept.
-
Bolognesesaus is een traditionele saus, afkomstig uit de regio Emilia Romagna in Italië. Het oorspronkelijke recept stamt uit de vijftiende eeuw. Ragù is een verzamelnaam voor een stoofsaus op basis van vlees, groenten en sofrito. Ragù alla bolognese is een variatie op de ragù, en tevens de populairste.
-
Pasta Carbonara. ‘De’ Italiaanse klassieker, weinig ingrediënten dus ga voor topkwaliteit producten. Oude Parmezaanse kaas, zelf geraspt, vers gerookt spek, scharreleieren die een mooie kleur geven aan het gerecht. Zo simpel en zo verrukkelijk! Benodigdheden 400 g pasta4 eieren300 g blok oude Parmezaan vers geraspt300 g gerookt spekzwarte peper van de molenzout Bereiding Het recept ‘Pasta carbonara’ is afkomstig van Sofie Dumont.Klik hier voor het volledige recept.
-
Benodigdheden geroosterd spek0,5 kg spek3 el zout3 el suiker Oosterse bouillon, ongeveer 3 liter8 kippenvleugeltjes10 cm stukje verse gember5 wortelen1 ui6 shiitakes4 el sojasaus, Kikkoman3 el vissaus1 el suiker Bereiding Meng het zout met de suiker en wrijf het spek hiermee in. Wikkel het in aluminiumfolie en zet een nacht in de koelkast. Verwijder de volgende dag al het overtollige vocht. Verwarm de oven voor op 220°C, leg het spek op een bakplaat met het vet aan de bovenkant en bak gedurende een uur. Overgiet af en toe met het vet dat vrij is gekomen tijdens het bakken. Verminder de…