Een klassieke quiche lorraine helemaal zelf gemaakt, van het deeg tot aan de inhoud.

Benodigdheden
300 g bloem
150 g boter + 1 el om in te vetten
6 eieren
snuf zout
scheutje olijfolie
250 g spekreepjes
2 preien
200 ml crème fraîche
120 g geraspte kaas
Bereiding
Doe de bloem, boter, 2 eieren en zout in een kom en kneed tot een soepel deeg. Laat het deeg 30 minuten rusten.
Vet de quichevorm in met boter.
Verdeel wat bloem over het aanrecht en rol het deeg uit tot een ronde plak die net iets groter is dan je quichevorm.
Bekleed de vorm met het deeg. Duw het deeg langs de randjes, zodat het deeg precies aansluit aan de vorm. Prik gaatjes in de bodem.
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Verwarm een scheutje olie in een pan en bak de spekjes uit.
Snijd de prei in ringen en voeg toe aan de spekjes. Breng op smaak met wat zout en peper.
Bak het geheel totdat de prei is geslonken en haal van het vuur.
Meng 4 eieren met de crème fraîche en 40 gram kaas. Voeg een flinke snuf peper en wat zout toe.
Verdeel de spekjes en prei over het deeg. Schenk vervolgens het eimengsel eroverheen. Strooi de rest van de kaas over de bovenkant.
Bak de quiche in 30 minuten goudbruin en gaar.
1 quiche
Bron: Chicks Love Food