• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
hoofdgerechten.be
  • Home
  • Recepten
  • Soepen
  • Voorgerechten
  • Nagerechten
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mailadres
    • Instagram
    • Pinterest

Vegetarische quiche Lorraine

Geef de quiche Lorraine een vega-twist door de spekjes te vervangen door zongedroogde tomaat. Geen vlees dus, maar wél net zo lekker als de klassieke versie.

Vegetarische quiche Lorraine

Benodigdheden

300 g havermout
2 el zonnebloempitten
6 eieren
2 preien
100 g zongedroogde tomaten
300 g cottage cheese

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C.

Doe twee derde van de havermout in de kom van een keukenmachine en vermaal het tot meel.

Voeg vervolgens de overige havermout, de zonnebloempitten, 1 ei, 4 eetlepels olijfolie en 100 milliliter water aan het meel toe. Breng het geheel op smaak met een snuf zout en peper.

Meng alles door elkaar tot een beslag.

Bedek een quichevorm met bakpapier en verdeel het beslag over de bodem. Besprenkel dit vervolgens met 1 eetlepel olijfolie.

Bak de bodem zo’n 10 minuten in de voorverwarmde oven.

Was de preien grondig en snijd ze in ringen. Snijd ook de zongedroogde tomaten in kleine stukjes.
Verhit een sheut olijfolie in een pan en bak de prei zo’n 10 minuten.

Meng de overige 5 eieren, de cottage cheese, de zongedroogde tomaten, de prei en een flinke snuf zout en peper goed door elkaar.

Haal de bodem uit de oven en verdeel het preimengsel hierover. Bak het geheel nogmaals 20 minuten.

Haal de quiche uit de oven zodra de bovenkant goudbruin is gekleurd.

1 quiche
Bron: Chicks Love Food

Gepost onder: Klassiekers, Quiche, Vegetarisch Tags: Chicks Love Food, quiche

Heb je het recept gemaakt? Deel jouw foto op Instagram met tag #hoofdgerechtenbe of mention @hoofdgerechten.be.
Previous Post: « Zoete aardappelquiche
Next Post: Quiche lorraine »

Primary Sidebar

Nieuwe recepten

  • Indisch stoofpotje met zoete aardappel en tempeh
  • Groentecurry met gebakken rijst
  • Preirolletjes met ham in kaassaus
  • Quiche met tomaat, mozzarella en basilicum
  • Quiche met spekjes en prei

Categorieën

KokenKoken

Copyright © 2023 hoofdgerechten.be