• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
hoofdgerechten.be
  • Home
  • Recepten
  • Soepen
  • Voorgerechten
  • Nagerechten
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mailadres
    • Instagram
    • Pinterest

Zoete aardappelquiche

Zoete aardappelquiche

Benodigdheden

2 grote zoete aardappels
1/2 broccoli
4 eieren
300 ml room
150 g (vega)spekreepjes

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C en breng een pan met water en een flinke snuf zout aan de kook.

Snijd ondertussen de zoete aardappels in dunne plakjes en de broccoli in kleine roosjes.

Kook de zoete aardappelplakjes zo’n 6 minuten in de pan.

Giet de aardappels af en vet een taartbodem in met een beetje olie. Beleg de bodem van de taartbodem met de plakjes aardappel. Snijd de resterende plakjes doormidden en vorm hiermee een rand.

Bak de zoete aardappelbodem zo’n 10 minuten in de voorverwarmde oven. Klop ondertussen de eieren met de room los en breng op smaak met een flinke snuf peper en zout.

Als de 10 minuten om zijn, haal je de bodem uit de oven en verhoog je de oventemperatuur naar 200°C.

Verdeel de broccoli en het eimengsel over de bodem. Maak af met de spekjes en zet de quiche nog 30-35 minuten in de oven.

Tip

Lekker met wat verse bieslook.

1 quiche
Bron: Chicks love food

Gepost onder: Quiche Tags: Chicks Love Food, quiche

Heb je het recept gemaakt? Deel jouw foto op Instagram met tag #hoofdgerechtenbe of mention @hoofdgerechten.be.
Previous Post: « Gebakken rogvleugel met kappers
Next Post: Vegetarische quiche Lorraine »

Primary Sidebar

Nieuwe recepten

  • Indisch stoofpotje met zoete aardappel en tempeh
  • Groentecurry met gebakken rijst
  • Preirolletjes met ham in kaassaus
  • Quiche met tomaat, mozzarella en basilicum
  • Quiche met spekjes en prei

Categorieën

KokenKoken

Copyright © 2023 hoofdgerechten.be