
Benodigdheden
2 grote zoete aardappels
1/2 broccoli
4 eieren
300 ml room
150 g (vega)spekreepjes
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C en breng een pan met water en een flinke snuf zout aan de kook.
Snijd ondertussen de zoete aardappels in dunne plakjes en de broccoli in kleine roosjes.
Kook de zoete aardappelplakjes zo’n 6 minuten in de pan.
Giet de aardappels af en vet een taartbodem in met een beetje olie. Beleg de bodem van de taartbodem met de plakjes aardappel. Snijd de resterende plakjes doormidden en vorm hiermee een rand.
Bak de zoete aardappelbodem zo’n 10 minuten in de voorverwarmde oven. Klop ondertussen de eieren met de room los en breng op smaak met een flinke snuf peper en zout.
Als de 10 minuten om zijn, haal je de bodem uit de oven en verhoog je de oventemperatuur naar 200°C.
Verdeel de broccoli en het eimengsel over de bodem. Maak af met de spekjes en zet de quiche nog 30-35 minuten in de oven.
Tip
Lekker met wat verse bieslook.
1 quiche
Bron: Chicks love food