Roggevleugel lekker puur met botersaus en kappers.

Benodigdheden
2 roggevleugels
boter
2 el kappers
½ el gehakte peterselie
1 citroen
peper en zout
olijfolie
600 g krielaardappelen
Bereiding
Boen de krieltjes of schil ze.
Kook ze beetgaar in gezouten water, giet af en halveer ze. Hou ze warm.
Was de rog en dep droog. Kruid met peper en zout.
Verwarm een pan met een scheut olijfolie en een klontje boter. Leg er de roggevleugels in en bak goudbruin langs beide zijden. Voeg een extra klontje boter toe indien de boter te bruin wordt.
Leg de gebakken roggevleugels op een schaal. Besprenkel met citroensap en strooi er wat gehakte peterselie over.
Laat de bakboter lichtbruin worden. Voeg eventueel een extra klontje boter toe. Roer er de kappertjes onder en lepel de bruine boter over de roggevleugels.
Serveer met gekookte aardappelen.
4 personen
Bron: Lekker van bij ons