• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
hoofdgerechten.be
  • Home
  • Recepten
  • Soepen
  • Voorgerechten
  • Nagerechten
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mailadres
    • Instagram
    • Pinterest

Gebakken rogvleugel met kappers

Roggevleugel lekker puur met botersaus en kappers.

Gebakken rogvleugel met kappers

Benodigdheden

2 roggevleugels
boter
2 el kappers
½ el gehakte peterselie
1 citroen
peper en zout
olijfolie
600 g krielaardappelen

Bereiding

Boen de krieltjes of schil ze.

Kook ze beetgaar in gezouten water, giet af en halveer ze. Hou ze warm.

Was de rog en dep droog. Kruid met peper en zout.

Verwarm een pan met een scheut olijfolie en een klontje boter. Leg er de roggevleugels in en bak goudbruin langs beide zijden. Voeg een extra klontje boter toe indien de boter te bruin wordt.

Leg de gebakken roggevleugels op een schaal. Besprenkel met citroensap en strooi er wat gehakte peterselie over.

Laat de bakboter lichtbruin worden. Voeg eventueel een extra klontje boter toe. Roer er de kappertjes onder en lepel de bruine boter over de roggevleugels.

Serveer met gekookte aardappelen.

4 personen
Bron: Lekker van bij ons

Gepost onder: Klassiekers, Vis Tags: kappers, Lekker van bij ons, rog

Heb je het recept gemaakt? Deel jouw foto op Instagram met tag #hoofdgerechtenbe of mention @hoofdgerechten.be.
Previous Post: « Lamsbout op grootmoeders wijze
Next Post: Zoete aardappelquiche »

Primary Sidebar

Nieuwe recepten

  • Indisch stoofpotje met zoete aardappel en tempeh
  • Groentecurry met gebakken rijst
  • Preirolletjes met ham in kaassaus
  • Quiche met tomaat, mozzarella en basilicum
  • Quiche met spekjes en prei

Categorieën

KokenKoken

Copyright © 2022 hoofdgerechten.be