Aubergine Parmigiana – of Melanzane alla Parmigiana – is een heerlijk ovengerecht uit de Zuid-Italiaanse keuken. Zacht geroosterde aubergines worden in laagjes opgebouwd met een kruidige tomatensaus, gesmolten mozzarella en geraspte Parmezaan. Het resultaat? Een hartverwarmende maaltijd vol diepe smaken en smeuïge lagen, perfect voor een gezellige avond aan tafel. Dit recept is eenvoudig te maken en kan ook prima van tevoren worden bereid. Buon appetito!
Lente/Zomer
-
Lees meer
Deze zomerse klassieker uit de Provence combineert sappige tomaten met een hartige vulling van kippenworst, kruidige rijst en Parmezaanse kaas. Ideaal om vooraf te bereiden en zowel warm als koud te serveren.
-
Lees meer
Yes, een klassieker van formaat! Deze pasta scampi diabolique met paprika is pittig, romig en boordevol smaak. Perfect voor wie houdt van een vleugje pit én een stevige portie comfort food.
-
Lees meer
Zin in een kruidig én romig gerecht dat echt comfort food is? Deze butter chicken is één van onze favorieten uit de Indiase keuken! De kip wordt eerst gemarineerd in een geurige kruidenmix en daarna gestoofd in een zachte tomatensaus met room. Heerlijk met versgebakken naan of een kommetje rijst. Dit recept is makkelijk te maken en zit boordevol smaak – perfect voor een doordeweekse avond of om je gasten mee te verrassen!
-
Lees meer
Lactosevrij stoofvlees met Leffe bruin is de perfecte combinatie van traditioneel comfortfood en een aangepast dieet. Door te kiezen voor donker Leffe-bier, krijgt dit gerecht een diepe, rijke smaak zonder in te boeten aan smeuïgheid. Ideaal voor wie lactosevrij eet, maar toch wil genieten van een échte Vlaamse klassieker met friet.
-
Lees meer
Op zoek naar het ultieme comfortfood? Stoofvlees met friet van Jeroen Meus is dé Vlaamse klassieker waar iedereen van houdt. Met zijn typische, no-nonsense stijl tovert Jeroen Meus deze traditionele maaltijd om tot een eenvoudig maar overheerlijk gerecht dat altijd lukt.
-
Lees meer
Hou je van knoflook én van zeevruchten? Maak dan vooral deze zomer eens deze heerlijke zeevruchtenhotpot. Een van de zomerse gerechten om je vingers bij af te likken! Meer recepten met zeevruchten, vind je hier. Benodigdheden Voor de zeevruchtenhotpot6 teentjes knoflook, geperst250 g ghee, geklaarde boter4 rauwe langoustines of reuzengarnalen, ongepeld en gevlinderd8 rauwe tijgergarnalen met staart, koppen verwijderd500 g vongole4 takjes dragon2 lente-uien, in ringetjeszeezout en versgemalen zwarte peper Voor de kruidentoast40 g boter, op kamertemperatuur1 el fijngehakte platte-peterselieblaadjes1 el fijngehakte dragonblaadjes6 sneetjes stokbrood Bereiding Het recept ‘Zeevruchtenhotpot met kruidentoast’ is afkomstig van Seasons.Klik hier voor het volledige recept.
-
Lees meer
Een heerlijk gezonde maaltijd zijn deze asperges met ricotta en munt. Ideaal voor de lunch of als lichte maaltijd, je maakt het makkelijk en snel klaar. Benodigdheden 2 bussels groene asperges2 limoen, schil geraspt400 g ricotta5 kl olijfolie4 takjes munt, afgeritstpeper en zout Bereiding Het recept ‘Asperges met ricotta en munt’ is afkomstig van 15gram.Klik hier voor het volledige recept.
-
Lees meer
Niets zo lekker als asperges à la flamande met kraakverse Belgische asperges. Geen wonder dat dit gerecht een Vlaamse klassieker geworden is.
-
Lees meer
Asperges kan je grillen, roosteren, rauw eten of wokken. Maar ze zijn ook heerlijk in deze mini quiches!
-
Lees meer
Verse ravioli met groene asperges is een heerlijk licht en fris lentegerecht. De combinatie van zachte pasta, knapperige asperges en een boterige citroen-knoflooksaus zorgt voor een pure, verfijnde smaak. Perfect voor een zonnige avond waarop je iets lekkers en simpels op tafel wilt zetten.
-
Lees meer
Frisse tabouleh en kip-köfte zijn ook op kamertemperatuur lekker, dus ideaal voor een picknick. Of om als hapje te serveren als er eters onder weg zijn en jij nog in de keuken staat.
-
Lees meer
Een klassieker uit de Franse keuken, maar dan met een twist! Deze oeuf en cocotte met spinazie, chorizo en geitenkaas is heerlijk romig, hartig en makkelijk te maken. Perfect voor een luxe ontbijt, brunch of lichte avondmaaltijd. Serveer ‘m lekker met vers brood!
-
Lees meer
Paling in ’t groen is een gerecht dat afkomstig is uit de Scheldestreek. De zoetwaterpaling uit die regio wordt gegaard in een saus bestaande uit een – vaak geheime – mix van groene kruiden. Ook deze klassieker wordt overwegend met krokant gebakken frietjes geserveerd.
-
Lees meer
Dit prachtig uitziende groentegerecht smaakt heerlijk knapperig en gegrild. De romige saus proeft naar amandelen en een zweempje citroen. Heerlijk in combinatie met de pure asperges. Benodigdheden 125 g blanke amandelen2 teentjes knoflook, gepeld½ bosje peterselie½ beschuit100 ml (koolzaad)olierasp en sap van ½ citroen750 g witte aspergeszout en versgemalen peper Bereiding Het recept ‘Gegrilde asperges met amandelsaus’ is afkomstig van I love food & wine.Klik hier voor het volledige recept.
-
Lees meer
Met deze frisse lenterisotto met lentegroenten zoals asperges en doperwten vieren we het lenteseizoen. Lekker romig zoals je gewend bent van een risotto, maar toch fris door de groene lentegroenten en citroen.
-
Lees meer
Deze groentecurry met gebakken rijst is een smaakexplosie van heerlijke groenten, perfect gekruid en gecombineerd met krokante rijst. Het is een voedzaam gerecht dat niet alleen je buik vult, maar ook je smaakpapillen verwent. De rijke curry maakt het een comfortfood, terwijl de gebakken rijst voor een extra crunch zorgt. Perfect voor een snelle, gezonde maaltijd na een drukke dag!
-
Lees meer
Een overheerlijke, zomerse Italiaanse quiche! Benodigdheden 1 vel bladerdeeg3 eieren200 ml melk125 ml roomgedroogde oregano10 kerstomaten1 bol mozzarella1 handje basilicum, blaadjespeper en zout Bereiding Het recept ‘Quiche met tomaat mozzarella en basilicum’ is afkomstig van Libelle Lekker.Klik hier voor het volledige recept.
-
Lees meer
Een indrukwekkende taart met slechts 5 ingrediënten! Benodigdheden 1 rol verse bladerdeeg2 courgettes10 wortelen of 2 winterpenen3 eieren250 ml room naar keuze Bereiding Het recept ‘Spiraalquiche’ is afkomstig van Chicks Love Food.Klik hier voor het volledige recept.
-
Lees meer
Roggevleugel lekker puur met botersaus en kappers. Benodigdheden 2 roggevleugelsboter2 el kappers½ el gehakte peterselie1 citroenpeper en zoutolijfolie600 g krielaardappelen Bereiding Het recept ‘Gebakken rogvleugel met kappers’ is afkomstig van Lekker van bij ons.Klik hier voor het volledige recept.
-
Lees meer
Deze paprika-paella maak je met chorizo en inktvis, risottorijst en rode puntpaprika. Chorizo en inktvis zijn echt een lekker duo, gebruik ze dus niet alleen samen in deze paprika-paella, maar ook in stoofgerechten, pasta’s, salades. Benodigdheden 2 buisjes saffraan1 l warme kippenbouillon2 rode puntpaprika’s2 vleestomaten200 g chorizo300 g risottorijst2 el pittige paprikapuree100 g doperwten200 g inktvisarmen supermarkt, viswinkel en online3 el platte peterselie fijngesneden1 citroen in partjes Bereiding Het recept ‘Paprika-paella met chorizo en inktvis’ is afkomstig van Delicious Magazine.Klik hier voor het volledige recept.
-
Lees meer
Fideuà met een twist. Zo lekker! Benodigdheden 2 buisjes saffraan 0.05g2 blokjes visbouillon1 rode paprika in blokjes gesneden3 trostomaten in stukjes2 el AL-Anddalus, Euroma, Jonnie Boer300 gr dunne spaghetti bvijvoorbeeld fettuccine200 gr snij- en/of tuinbonen diepvries400 gr witvis bijv. kabeljauwof schelvisfilet, in stukken1 bosje platte peterselie1 citroen in partjes Bereiding Het recept ‘Spaanse fideuà met vis’ is afkomstig van Delicious Magazine.Klik hier voor het volledige recept.
-
Lees meer
Deze inktvis gevuld met chorizo, venkel en tijm kan meteen op je favorietenlijstje! Een recept met Spaanse roots, lekker als hoofdgerecht, maar ook als feestelijk voorgerecht. Je kunt de gevulde inktvis 1 dag van tevoren al maken, dus heel easy!
-
Lees meer
Een klassiek Frans gerecht met saffraan, sinaasappel en venkel! Benodigdheden 5 el milde olijfolie3 kg gemengde mediterrane vissoorten (bijv. mul, zonnevis, schorpioenvis, poon of wat je visboer heeft, schoongemaakt en in stukken)3 uien, in stukjeshet wit van 2 preien, in stukken3 teentjes knoflook, in stukjes1 kg rijpe tomaten, grof gesneden300 ml pastis (slijter)2 l visbouillon5 el tomatenpuree1 buisje saffraanschil van 1 (bio)sinaasappel, in reepjes1 venkel, grof gesneden1 el suiker1 groot bouquet garni (van paar takjes tijm, 1 bosje peterselie, 2 laurierblaadjes)1 stokbrood1 eidooier1 tl dijonmosterd¼ knoflookteen, gerasptsap van ½ citroen1 tl piment d’espelette (delicatessenzaak of online)1 aardappel, geschild, gekookt en…
-
Lees meer
Benodigdheden 3 kg snapper, gestript250 ml extra vergine olijfolie500 ml visbouillon4 teentjes knoflook, fijn gesneden30 Bosane olijven500 ml Vernaccia di Oristano150 g boter, in blokjeshandjevol fijngesneden bladpeterselie Bereiding Haal de snapper uit koelkast 30-40 minuten vóór het koken. Dek af en zet ze weg op een koele plaats om op kamertemperatuur te komen. Trim vinnen en staart met behulp van een keukenschaar. Spoel de buikholte, verwijder het bloed en dep de binnenkant droog. Maak aan 1 zijde 5 of 6 schuine sneden door het bot. Bestrooi beide kanten van de vis royaal met grof zeezout. Verwarm de oven voor op…
-
Lees meer
Een gegrilde kreeft met knoflook-peterselie boter, hét perfecte zomer BBQ gerecht.
-
Lees meer
Zin in iets fris en pittigs? Deze kruidige Cajun-scampi’s met romige avocadodip zijn snel klaar, bomvol smaak en perfect als borrelhapje of lichte maaltijd. Makkelijk te maken, maar boordevol smaak!