• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
hoofdgerechten.be
  • Home
  • Recepten
  • Soepen
  • Voorgerechten
  • Nagerechten
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mailadres
    • Instagram
    • Pinterest

Lamsbout op grootmoeders wijze

Voor lamsbout op grootmoeders wijze heb je wat geduld nodig, maar het sappige vlees is het wachten meer dan waard. Kies voor lamsvlees met het Pastorale-keurmerk. 

Lamsbout op grootmoeders wijze

Benodigdheden

1 lamsbout
3 uien
1 bol knoflook
2 wortelen
2 takjes rozemarijn
4 takjes tijm
koude boter
peper en zout
1 citroen
1 l groentebouillon

Bereiding

Verwarm de oven op 150°C.

Maak met een scherp mes enkele inkepingen in het vet van de lamsbout. Kruid met peper en zout.

Zet een grote pan op het vuur met wat boter. Schroei het vlees langs alle kanten dicht.

Leg het stuk vlees in een ovenschaal. Zet het vlees gedurende 60 minuten in de oven.

Schil ondertussen de wortelen en snijd in staafjes.

Snijd de uien in stukken en snijd de knoflookbol horizontaal middendoor. Voeg deze toe aan de lamsbout samen met de rozemarijn, tijm en overgiet met de bouillon.

Gaar nog 20 minuten in de oven. Overgiet de bout na 15 minuten met het braadvocht.

Haal de lamsbout uit de oven en laat minstens 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.

Verwijder intussen de lookteentjes uit de pan en blus het braadvocht met een klein scheutje citroensap.

Giet het braadjus door een zeef en roer de saus af met klontjes koude boter.

Snijd de lamsbout en serveer met de saus.
Dien op met gestoofde worteltjes en aardappeltortilla.

Tip

Vraag je slager om het dijbeen uit de lamsbout te verwijderen en het vlees mooi egaal op te binden. Zo krijg je een veel gelijkmatiger bakresultaat.

4 personen
Bron: Lekker van bij ons

Gepost onder: Feest, Klassiekers, Pasen Tags: lams, Lekker van bij ons

Heb je het recept gemaakt? Deel jouw foto op Instagram met tag #hoofdgerechtenbe of mention @hoofdgerechten.be.
Previous Post: « Pizza met lamsgehakt, komijn en couscous
Next Post: Gebakken rogvleugel met kappers »

Primary Sidebar

Nieuwe recepten

  • Indisch stoofpotje met zoete aardappel en tempeh
  • Groentecurry met gebakken rijst
  • Preirolletjes met ham in kaassaus
  • Quiche met tomaat, mozzarella en basilicum
  • Quiche met spekjes en prei

Categorieën

KokenKoken

Copyright © 2023 hoofdgerechten.be