De lekkerste tomatensaus maak je heel snel zelf. Mooie vis erin en hup in de oven! Extra fijn: je kunt een dag van te voren beginnen met voorbereiden.
Italiaans
-
Een heerlijk gezonde maaltijd zijn deze asperges met ricotta en munt. Ideaal voor de lunch of als lichte maaltijd, je maakt het makkelijk en snel klaar. Benodigdheden 2 bussels groene asperges2 limoen, schil geraspt400 g ricotta5 kl olijfolie4 takjes munt, afgeritstpeper en zout Bereiding Het recept ‘Asperges met ricotta en munt’ is afkomstig van 15gram.Klik hier voor het volledige recept.
-
Verse ravioli met groene asperges is een heerlijk licht en fris lentegerecht. De combinatie van zachte pasta, knapperige asperges en een boterige citroen-knoflooksaus zorgt voor een pure, verfijnde smaak. Perfect voor een zonnige avond waarop je iets lekkers en simpels op tafel wilt zetten.
-
Benodigdheden 400 g linguine of andere pasta50 g zwarte olijven, ontpit500 g pompoen, geschild100 g rucola1 el poedersuiker100 g geitenkaas2 el pompoenpitolie, facultatief2 el olijfoliepeper en zout Bereiding Het recept ‘Linguine met pompoen en rucola’ is afkomstig van Libelle Lekker.Klik hier voor het volledige recept.
-
Bolognesesaus is een traditionele saus, afkomstig uit de regio Emilia Romagna in Italië. Het oorspronkelijke recept stamt uit de vijftiende eeuw. Ragù is een verzamelnaam voor een stoofsaus op basis van vlees, groenten en sofrito. Ragù alla bolognese is een variatie op de ragù, en tevens de populairste. Benodigdheden 4 el olie1 ui, fijngesnipperd2 teentjes knoflook, fijngesneden50 g pancetta, in kleine blokjes50 g wortel, in hele kleine blokjes50 g bleekselderij, in hele kleine blokjes250 g rundergehakt100 g kippenlevers, fijngehakt100 ml rode wijn250 ml passata100 ml vleesbouillon100 ml volle melk2 takjes rozemarijn2 takjes salie2 takjes tijm300 g tagliatelle of pappardelleParmezaanse kaas,…
-
Pasta Carbonara. ‘De’ Italiaanse klassieker, weinig ingrediënten dus ga voor topkwaliteit producten. Oude Parmezaanse kaas, zelf geraspt, vers gerookt spek, scharreleieren die een mooie kleur geven aan het gerecht. Zo simpel en zo verrukkelijk! Benodigdheden 400 g pasta4 eieren300 g blok oude Parmezaan vers geraspt300 g gerookt spekzwarte peper van de molenzout Bereiding Het recept ‘Pasta carbonara’ is afkomstig van Sofie Dumont.Klik hier voor het volledige recept.
-
Een overheerlijke, zomerse Italiaanse quiche! Benodigdheden 1 vel bladerdeeg3 eieren200 ml melk125 ml roomgedroogde oregano10 kerstomaten1 bol mozzarella1 handje basilicum, blaadjespeper en zout Bereiding Het recept ‘Quiche met tomaat mozzarella en basilicum’ is afkomstig van Libelle Lekker.Klik hier voor het volledige recept.
-
Deze pizza met Turkse smaken heeft een Italiaanse basis, maar is geïnspireerd op de Turkse pizza. Er gaat lamsgehakt op, koriander, komijn en zelfs een beetje couscous. In de yoghurtsaus on top zit pittige harissa. Benodigdheden 1 el olijfolie1 rode ui, fijngesneden2 tenen knoflook, fijngesneden500 g lamsgehakt2 tl gemalen komijn2 tl gemalen koriander2 tl paprikapoeder1 grote tomaat, fijngesneden1 el tomatenpureehandje munt, fijngesneden + extra om te garnerenhandje korianderblaadjes, fijngesneden2 el couscous½ hoeveelheid pizzadeeg125 g Turkse yoghurt2 tl harissa Verder nodig 2 bakplaten (of bak de pizza’s na elkaar) Bereiding Het recept ‘Pizza met lamsgehakt komijn en couscous’ is afkomstig van…
-
Benodigdheden 500 g bloem15 g gistextra vergine olijfolie1/2 tl zouttomatensausmozzarellabasilicum Bereiding Verwarm 250 ml water en los de gist hierin op. Giet in een kom en voeg een snufje zout toe. Meng de bloem samen met 2 eetlepels olijfolie en kneed tot je een homogeen mengsel hebt. Dek af met een doek en laat ten minste 2 uur rijzen. Rol het deeg uit met een deegroller op een met bloem bestoven werkvlak.Vet een ovenschaal in met olie. Maak de basis voor de pizza. Voeg tomaat toe en bestrooi met zout.Bak in een hete oven voor ongeveer 1/2 uur op 200…
-
Ook zo’n behoefte aan comfort food? Een makkelijk en vullend maal uit de oven als het buiten koud wordt is altijd een succes! Benodigdheden involtini1 auberginezeezoutolijfolie om in te bakken of koolzaadolietomatensausslagroomvers geraspte kaas Asiago of Parmigiano Reggiano vullingbroodkruimels, ongeveer 1/2 kop, gemaakt van ongeveer 3 sneedjes oud brood1 kopje volle melk ricottageraspte schil van 1 citroensap van 1/2 citroen1 tl verse tijmblaadjes, fijngehakt1/4 tl zeezout Verder nodig mandolinekoekepantangovenschotel Bereiding Het recept ‘Aubergine involtini’ is afkomstig van Alexandra’s Kitchen.Klik hier voor het volledige recept. Boekentip