• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
hoofdgerechten.be
  • Home
  • Recepten
  • Soepen
  • Voorgerechten
  • Nagerechten
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mailadres
    • Instagram
    • Pinterest

Aubergine Involtini

Ook zo’n behoefte aan comfort food? Een makkelijk en vullend maal uit de oven als het buiten koud wordt is altijd een succes!

Aubergine Involtini

Benodigdheden

Involtini
1 aubergine
zeezout
olijfolie om in te bakken (of koolzaadolie)
tomatensaus
slagroom
vers geraspte kaas Asiago of Parmigiano Reggiano

Vulling
broodkruimels, ongeveer 1/2 kop, gemaakt van ongeveer 3 sneedjes oud brood
1 kopje volle melk ricotta
geraspte schil van 1 citroen
sap van 1/2 citroen
1 tl verse tijmblaadjes, fijngehakt
1/4 tl zeezout

Verder nodig

mandoline
koekepan
tang
ovenschotel

Bereiding

Snijd de steel van elke aubergine. Met behulp van een mandoline, snijd je de aubergine in de lengte in dikke plakken. Je moet ongeveer 12 plakjes hebben. Bestrooi de aubergine aan beide kanten met zeezout, leg ze in een vergiet en laat 1 uur staan. Druk het vocht uit de aubergine en dep ze droog met keukenpapier.

Giet olijfolie tot een diepte van 1 cm in een diepe pan met dikke bodem of grote koekenpan en verwarm tot 180°C. Leg 3-4 plakken aubergine 3 tot 4 minuten in de hete olie en bak tot de plakjes verkleuren. Neem de plakjes met behulp van een tang uit de olie en leg ze op keukenpapier om uit te lekken. Herhaal met de rest plakjes.

Maak intussen de vulling. Meng de broodkruimels, ricotta, citroenschil, citroensap, tijm en zout in een kom.

Verwarm de oven voor op 220°C. Lepel tomatensaus in een middelgrote ovenschaal (of individuele schaaltjes) tot de onderkant van de schotel bedekt is met een dunne laag. Leg een lepel vulling aan het ene uiteinde van elk van de plakken aubergine. Rol het schijfje rond de vulling en leg deze met de naad naar beneden in de schotel op de tomatensaus. Schep over elke rol een eetlepel crème om te bevochtigen.

Bak 20-25 minuten tot de randen van de saus rond de zijkanten van de schotel donker zijn en de rollen mooi gekarameliseerd zijn. Garneer met de Asiago of Parmezaanse.

2 personen
Bron en foto: alexandracooks.com

Boekentip

Gepost onder: Italiaans, Vegetarisch Tags: aubergine

Heb je het recept gemaakt? Deel jouw foto op Instagram met tag #hoofdgerechtenbe of mention @hoofdgerechten.be.
Previous Post: « Udon noedels
Next Post: Cajun scampis en guacamole »

Primary Sidebar

Nieuwe recepten

  • Indisch stoofpotje met zoete aardappel en tempeh
  • Groentecurry met gebakken rijst
  • Preirolletjes met ham in kaassaus
  • Quiche met tomaat, mozzarella en basilicum
  • Quiche met spekjes en prei

Categorieën

KokenKoken

Copyright © 2023 hoofdgerechten.be