• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
hoofdgerechten.be
  • Home
  • Recepten
  • Soepen
  • Voorgerechten
  • Nagerechten
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mailadres
    • Instagram
    • Pinterest

Quiche met tomaat, mozzarella en basilicum

Een overheerlijke, zomerse Italiaanse quiche!

Quiche met tomaat, mozzarella en basilicum

Benodigdheden

1 vel bladerdeeg
3 eieren
200 ml melk
125 ml room
gedroogde oregano
10 kerstomaten
1 bol mozzarella
1 handjebasilicum, blaadjes
peper en zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het bladerdeeg open en leg het in een quichevorm. Prik met een vork gaatjes in het deeg.

Klop de eieren los met de melk en de room. Kruid met peper, zout en oregano.

Verdeel de tomaatjes over de taartbodem. Giet er het eiermengsel tussen en verdeel de mozzarella over de vulling.

Bak de quiche ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven, tot de vulling mooi gestold is. Bestrooi met wat extra oregano en basilicumblaadjes. Lekker met verse pesto.

4 personen
Bron: Libelle Lekker

Gepost onder: Italiaans, Lente/Zomer, Quiche Tags: basilicum, Libelle Lekker, mozarella, quiche, tomaat

Heb je het recept gemaakt? Deel jouw foto op Instagram met tag #hoofdgerechtenbe of mention @hoofdgerechten.be.
Previous Post: « Quiche met spekjes en prei
Next Post: Preirolletjes met ham in kaassaus »

Primary Sidebar

Nieuwe recepten

  • Indisch stoofpotje met zoete aardappel en tempeh
  • Groentecurry met gebakken rijst
  • Preirolletjes met ham in kaassaus
  • Quiche met tomaat, mozzarella en basilicum
  • Quiche met spekjes en prei

Categorieën

KokenKoken

Copyright © 2023 hoofdgerechten.be