Aubergine Parmigiana – of Melanzane alla Parmigiana – is een heerlijk ovengerecht uit de Zuid-Italiaanse keuken. Zacht geroosterde aubergines worden in laagjes opgebouwd met een kruidige tomatensaus, gesmolten mozzarella en geraspte Parmezaan. Het resultaat? Een hartverwarmende maaltijd vol diepe smaken en smeuïge lagen, perfect voor een gezellige avond aan tafel. Dit recept is eenvoudig te maken en kan ook prima van tevoren worden bereid. Buon appetito!
Herfst/Winter
-
Lees meer
Yes, een klassieker van formaat! Deze pasta scampi diabolique met paprika is pittig, romig en boordevol smaak. Perfect voor wie houdt van een vleugje pit én een stevige portie comfort food.
-
Lees meer
Zin in een kruidig én romig gerecht dat echt comfort food is? Deze butter chicken is één van onze favorieten uit de Indiase keuken! De kip wordt eerst gemarineerd in een geurige kruidenmix en daarna gestoofd in een zachte tomatensaus met room. Heerlijk met versgebakken naan of een kommetje rijst. Dit recept is makkelijk te maken en zit boordevol smaak – perfect voor een doordeweekse avond of om je gasten mee te verrassen!
-
Lees meer
Lactosevrij stoofvlees met Leffe bruin is de perfecte combinatie van traditioneel comfortfood en een aangepast dieet. Door te kiezen voor donker Leffe-bier, krijgt dit gerecht een diepe, rijke smaak zonder in te boeten aan smeuïgheid. Ideaal voor wie lactosevrij eet, maar toch wil genieten van een échte Vlaamse klassieker met friet.
-
Lees meer
Op zoek naar het ultieme comfortfood? Stoofvlees met friet van Jeroen Meus is dé Vlaamse klassieker waar iedereen van houdt. Met zijn typische, no-nonsense stijl tovert Jeroen Meus deze traditionele maaltijd om tot een eenvoudig maar overheerlijk gerecht dat altijd lukt.
-
Lees meer
Deze showstopper is oogstrelend én verrukkelijk, maar dat kan ook bijna niet anders: het allermooiste stuk rundvlees, de ossenhaas, omhuld met de koning van de paddenstoelen en de keizer van de hammen, verpakt in krokant bladerdeeg. Was het maar elke dag kerst…
-
Lees meer
Deze vispastei is betaalbaar, maar zo feestelijk! Als vulling gebruiken we een romige bisque van garnalen, kabeljauw en zalm. Klinkt misschien duur, maar wanneer je voor de vulling garnalen en vis uit de diepvries gebruikt, hoeft dit gerecht niet kostbaar te zijn. Naast, of in plaats van, zalm of kabeljauw kun je ook schelvis, koolvis of wijting gebruiken.
-
Lees meer
Romige paddenstoelenpasta met kipgehaktballetjes: snel, smaakvol en ultiem comfortfood. Binnen 30 minuten op tafel – ideaal voor doordeweeks!
-
Lees meer
Pompoenrisotto; het heeft niet alleen een heerlijke smaak, maar het is makkelijk om te maken en in combinatie met de paddenstoelen is het een lekkere (herfstige) maaltijd.
-
Lees meer
Dit recept is nu echt zo’n recept waar je vrolijk van wordt door de kleur van de pompoen en de frisse yoghurtdressing. Het leuke daarbij is dat deze pompoenstoof met Ras el Hanout, pompoen en bloemkool ook nog een superlekker smaakt, hij boordevol groenten zit en het beste van alles is nog dat het echt heel snel is klaargemaakt. Benodigdheden 1 kop parelcouscous300 gram bloemkoolroosjes200 gram pompoenblokjes1 rode ui1 teentje knoflook8-10 gedroogde abrikozen500 ml groentebouillon1 el Ras el Hanout kruiden van Green Gypsy Spices6 el volle yoghurtsap van een halve citroen Bereiding Het recept ‘Pompoenstoof met Ras el Hanout’ is…
-
Lees meer
Chili con carne met pompoen is het ultieme comfort food! Een rijke, kruidige mix van gehakt, tomaat, bonen en in dit geval een zoete twist van pompoen. Topping met romige zure room en gesmolten kaas maakt het helemaal af!
-
Lees meer
Onze favoriete herfstklassieker. Benodigdheden 300 g gehakt1 butternutpompoen1 grote wortel3 stengels selder1 aubergine1 ui2 teentjes knoflook250 g mozzarella16 lasagnevellen200 ml rode wijn400 ml bouillon500 ml passata2 el olijfoliepeper en zout Voor de bechamelsaus2 eidooiers100 g mascarpone750 ml volle melk60 g boter50 g bloemcayennepeper Bereiding Het recept ‘Pompoenlasagne met mascarpone’ is afkomstig van Libelle Lekker.Klik hier voor het volledige recept.
-
Lees meer
Zalm in een quiche, da’s altijd een goed idee. Met dit makkelijk recept werk je onmiddellijk ook restjes pompoen weg. Benodigdheden 1 vel bladerdeeg400 g zalmfilet200 g pompoenbieslook4 eieren200 ml volle melk100 g cheddar, gerasptolijfolieboterpeper en zout Bereiding Het recept ‘Quiche met zalm en pompoen’ is afkomstig van Libelle Lekker.Klik hier voor het volledige recept.
-
Lees meer
Benodigdheden 400 g linguine of andere pasta50 g zwarte olijven, ontpit500 g pompoen, geschild100 g rucola1 el poedersuiker100 g geitenkaas2 el pompoenpitolie, facultatief2 el olijfoliepeper en zout Bereiding Het recept ‘Linguine met pompoen en rucola’ is afkomstig van Libelle Lekker.Klik hier voor het volledige recept.
-
Lees meer
Ratatouille is een Frans stoofgerecht uit de Provence dat vaak gegeten wordt met brood. Je kan het zowel koud als warm eten.
-
Lees meer
Een klassieker uit de Franse keuken, maar dan met een twist! Deze oeuf en cocotte met spinazie, chorizo en geitenkaas is heerlijk romig, hartig en makkelijk te maken. Perfect voor een luxe ontbijt, brunch of lichte avondmaaltijd. Serveer ‘m lekker met vers brood!
-
Lees meer
Wanneer de dagen korter worden en het buiten weer koud is, wordt het weer hoog tijd voor hartverwarmende gerechten zoals deze kipkarbonade! Deze kipkarbonade in kruidige tomatensaus is makkelijk klaar te maken, staat binnen een mum van tijd op tafel én het wordt weer gegarandeerd smullen thuis! Benodigdheden 5 stuks karbonade1 stuk puntpaprika, in schijfjes1 stuk ui, in schijfjes1 groene paprika, in reepjes2 teentjes knoflook, uitgeperst2 stengels bosui, in blokjes6 stuks cherrytomaten, gehalveerd2 el peterselie, fijngesneden2 el koriander, fijngesneden100 g Heinz Tomato Frito3 el olijfolie150 ml warm water kruiden1 tl kip kruiden1 tl paprikapoeder1 tl gemberpoeder1 tl kurkuma1 tl zout1/2…
-
Lees meer
Witloof is een van de bekendste Belgische groenten. Logisch dus dat daar ook een echte Vlaamse klassieker aan gekoppeld is. Deze klassieker is comfort food bij uitstek en dat is niet verwonderlijk. De combinatie van het licht bittere witloof, de hartige ham, de smeuïge kaassaus en de gegratineerde kaas zijn gewoon overheerlijk. Benodigdheden 50 g boter85 g bloem300 ml melk200 g gemalen kaas6-tal aardappelen6 stronkjes witloof4 plakken gekookte beenham2 el chapelurepeper en zoutboter Bereiding Het recept ‘Ovenschotel met witloof en ham’ is afkomstig van Johan Segers uit het boek ‘De Garde van Gert’.Klik hier voor het volledige recept.
-
Lees meer
Benodigdheden 125 ml Griekse yoghurtenkele takjes peterselieenkele blaadjes saliepeper125 ml cottage cheese2 scheutjes koolzaadolie1 zoete ui2 teentjes knoflook400 g quorn1 grote aubergine1 bloemkool, in roosjes1 tomaat Bereiding Het recept ‘Vegetarische moussaka’ is afkomstig van Sofie Dumont.Klik hier voor het volledige recept.
-
Lees meer
Benodigdheden 8 middelgrote aardappelen1 klontje boter8 stronkjes witlofpeper en zoutsnufje nootmuskaat8 plakken gekookte hamenkele takjes peterselie voor de kaassaus40 g boter40 g bloem700 ml halfvolle melkpeper en zoutsnufje nootmuskaat250 g gemalen kaasenkele schilfers Parmezaanse kaas Bereiding Het recept ‘Witloof met hesp in de oven’ is afkomstig van Sofie Dumont.Klik hier voor het volledige recept.
-
Lees meer
Deze vol-au-vent ‘grand-mère’ is een echte topklassieker zoals grootmoeder ze maakte: met malse kip, verse balletjes en champignons in een romige saus. Geserveerd in een krokant bladerdeegpasteitje en afgewerkt met een portie frietjes of kroketten. Heerlijk comfortfood waar jong en oud van smult – perfect voor een gezellige familietafel! Benodigdheden 4 croustades (grote bladerdeegvorm met deksel, bij de bakker)1,5 l bouillon300 g kippengehakt1 braadkip350 g champignonsgroentejulienne125 g bloemcitroensaproom1 scheutje125 g boter1 kruidentuiltjebladpeterseliepeper en zout Bereiding Het recept ‘Vol-au-vent grand-mère‘ is afkomstig van Libelle Lekker.
-
Lees meer
Benodigdheden 700 g zoete aardappelen200 ml Kikkoman sojasaus400 g tempehgroene kruiden ter afwerkingolijfolie voor de paprika-tomatenchutney1 teentje look2 cm verse gember, geraspt1 grote ui, fijngesneden0,5 rode chilipeper, ontpit en fijngesneden0,5 kl komijn0,5 kl kaneel1 blik Elvea tomatenblokjes (400g)1 bokaal rode paprika’s (220g), in stukjes5 saffraandraadjes1 kl suiker1 limoen, het sapolijfolie Bereiding Het recept ‘Indisch stoofpotje met zoete aardappel en tempeh’ is afkomstig van Dominique Persoone.Klik hier voor het volledige recept.
-
Lees meer
Deze groentecurry met gebakken rijst is een smaakexplosie van heerlijke groenten, perfect gekruid en gecombineerd met krokante rijst. Het is een voedzaam gerecht dat niet alleen je buik vult, maar ook je smaakpapillen verwent. De rijke curry maakt het een comfortfood, terwijl de gebakken rijst voor een extra crunch zorgt. Perfect voor een snelle, gezonde maaltijd na een drukke dag!
-
Lees meer
Dit gerecht is helemaal kidsproof en een prima alternatief voor witloofrolletjes uit de oven.
-
Lees meer
Deze quiche met spekjes en prei is stevige maar oh zo lekkere winterkost. De combinatie van de zoet gegaarde prei en het zoute spek is goddelijk. Een voltreffer! Benodigdheden 1 rol bladerdeeg, kant-en-klaar2 preien, in dikke ringen250 g spekblokjes3 eieren1 dl room1 dl melk100 g emmentalerpeper en zout Bereiding Het recept ‘Quiche met spekjes en prei’ is afkomstig van Libelle Lekker.Klik hier voor het volledige recept.
-
Lees meer
Voor lamsbout op grootmoeders wijze heb je wat geduld nodig, maar het sappige vlees is het wachten meer dan waard. Kies voor lamsvlees met het Pastorale-keurmerk. Benodigdheden 1 lamsbout3 uien1 bol knoflook2 wortelen2 takjes rozemarijn4 takjes tijmkoude boterpeper en zout1 citroen1 l groentebouillon Bereiding Het recept ‘Lamsbout op grootmoeders wijze’ is afkomstig van Lekker van bij ons.Klik hier voor het volledige recept.
-
Lees meer
Gehaktbrood met warme kriekjes is een eenvoudige, maar heerlijke klassieker. Het gehaktbrood is stevig en sappig, perfect gekruid en langzaam gegaard. De warme kriekjes zorgen voor een zoet-zure toets die perfect samengaat met de hartige smaak van het vlees. Een heerlijk, troostrijk gerecht dat doet denken aan nostalgische familiediners. Benodigdheden 1 kg gehakt4 sneetjes brood1 scheutje melk2 eieren1 sjalot1 el mosterd1 el panko of paneermeel2 potten krieken op sap1 el maïzenapeper en zoutboter Bereiding Het recept ‘Gehaktbrood met warme kriekjes’ is afkomstig van Peter Goossens.Klik hier voor het volledige recept.