Deze quiche met spekjes en prei is stevige maar oh zo lekkere winterkost. De combinatie van de zoet gegaarde prei en het zoute spek is goddelijk. Een voltreffer!

Benodigdheden
1 rol bladerdeeg, kant-en-klaar
2 preien, in dikke ringen
250 g spekblokjes
3 eieren
1 dl room
1 dl melk
100 g emmentaler
peper en zout
Bereiding
Stoom de prei gaar in 1 tot 2 minuten, laat uitlekken. Bak de spekblokjes krokant en laat ze uitlekken en afkoelen op keukenpapier.
Doe de eieren, de room en de melk in een kom. Meng alles goed en kruid het mengsel met peper.
Leg het vel bladerdeeg in de bakvorm, druk het mooi aan en prik er met een vork gaatjes in.
Verdeel de prei en de spekjes over het bladerdeeg, giet er het eiermengsel over en strooi er vervolgens de kaas overheen. Rol een mooi randje van het overtollige deeg.
Bak de quiche 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C, tot de vulling gestold is en de quiche lekker knapperig.
4 personen
Bron: Libelle Lekker