Vegetarisch

  • Pompoenrisotto met gebakken paddenstoelen

    Pompoenrisotto met gebakken paddenstoelen

    Pompoenrisotto; het heeft niet alleen een heerlijke smaak, maar het is makkelijk om te maken en in combinatie met de paddenstoelen is het een lekkere (herfstige) maaltijd.

    Lees meer
  • Pompoenstoof met Ras el Hanout

    Dit recept is nu echt zo’n recept waar je vrolijk van wordt door de kleur van de pompoen en de frisse yoghurtdressing. Het leuke daarbij is dat deze pompoenstoof met Ras el Hanout, pompoen en bloemkool ook nog een superlekker smaakt, hij boordevol groenten zit en het beste van alles is nog dat het echt heel snel is klaargemaakt. Benodigdheden 1 kop parelcouscous300 gram bloemkoolroosjes200 gram pompoenblokjes1 rode ui1 teentje knoflook8-10 gedroogde abrikozen500 ml groentebouillon1 el Ras el Hanout kruiden van Green Gypsy Spices6 el volle yoghurtsap van een halve citroen Bereiding Het recept ‘Pompoenstoof met Ras el Hanout’ is…

    Lees meer
  • Pompoencurry met rijst & papadums

    Deze pompoencurry met rijst en papadums is een heerlijke en snelle maaltijd die je binnen 30 minuten op tafel hebt. De zoete pompoen combineert perfect met kikkererwten, kokosmelk en geurige kruiden. De knapperige papadums geven een extra bite, waardoor het gerecht ideaal is voor een doordeweekse avond of een gezellige maaltijd met vrienden.

    Lees meer
  • Chili con carne met pompoen

    Chili con carne met pompoen is het ultieme comfort food! Een rijke, kruidige mix van gehakt, tomaat, bonen en in dit geval een zoete twist van pompoen. Topping met romige zure room en gesmolten kaas maakt het helemaal af!

    Lees meer
  • Asperges met ricotta en munt

    Een heerlijk gezonde maaltijd zijn deze asperges met ricotta en munt. Ideaal voor de lunch of als lichte maaltijd, je maakt het makkelijk en snel klaar. Benodigdheden 2 bussels groene asperges2 limoen, schil geraspt400 g ricotta5 kl olijfolie4 takjes munt, afgeritstpeper en zout Bereiding Het recept ‘Asperges met ricotta en munt’ is afkomstig van 15gram.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Asperges op zijn Vlaams

    Niets zo lekker als asperges à la flamande met kraakverse Belgische asperges. Geen wonder dat dit gerecht een Vlaamse klassieker geworden is.

    Lees meer
  • Mini asperge quiche

    Asperges kan je grillen, roosteren, rauw eten of wokken. Maar ze zijn ook heerlijk in deze mini quiches!

    Lees meer
  • Linguine met pompoen en rucola

    Benodigdheden 400 g linguine of andere pasta50 g zwarte olijven, ontpit500 g pompoen, geschild100 g rucola1 el poedersuiker100 g geitenkaas2 el pompoenpitolie, facultatief2 el olijfoliepeper en zout Bereiding Het recept ‘Linguine met pompoen en rucola’ is afkomstig van Libelle Lekker.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Ratatouille uit de oven

    Ratatouille is een Frans stoofgerecht uit de Provence dat vaak gegeten wordt met brood. Je kan het zowel koud als warm eten.

    Lees meer
  • Gegrilde asperges met amandelsaus

    Dit prachtig uitziende groentegerecht smaakt heerlijk knapperig en gegrild. De romige saus proeft naar amandelen en een zweempje citroen. Heerlijk in combinatie met de pure asperges.  Benodigdheden 125 g blanke amandelen2 teentjes knoflook, gepeld½ bosje peterselie½ beschuit100 ml (koolzaad)olierasp en sap van ½ citroen750 g witte aspergeszout en versgemalen peper Bereiding Het recept ‘Gegrilde asperges met amandelsaus’ is afkomstig van I love food & wine.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Lenterisotto met asperges en doperwten

    Met deze frisse lenterisotto met lentegroenten zoals asperges en doperwten vieren we het lenteseizoen. Lekker romig zoals je gewend bent van een risotto, maar toch fris door de groene lentegroenten en citroen.

    Lees meer
  • Vegetarische moussaka

    Benodigdheden 125 ml Griekse yoghurtenkele takjes peterselieenkele blaadjes saliepeper125 ml cottage cheese2 scheutjes koolzaadolie1 zoete ui2 teentjes knoflook400 g quorn1 grote aubergine1 bloemkool, in roosjes1 tomaat Bereiding Het recept ‘Vegetarische moussaka’ is afkomstig van Sofie Dumont.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Indisch stoofpotje met zoete aardappel en tempeh

    Benodigdheden 700 g zoete aardappelen200 ml Kikkoman sojasaus400 g tempehgroene kruiden ter afwerkingolijfolie voor de paprika-tomatenchutney1 teentje look2 cm verse gember, geraspt1 grote ui, fijngesneden0,5 rode chilipeper, ontpit en fijngesneden0,5 kl komijn0,5 kl kaneel1 blik Elvea tomatenblokjes (400g)1 bokaal rode paprika’s (220g), in stukjes5 saffraandraadjes1 kl suiker1 limoen, het sapolijfolie Bereiding Het recept ‘Indisch stoofpotje met zoete aardappel en tempeh’ is afkomstig van Dominique Persoone.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Groentecurry met gebakken rijst

    Deze groentecurry met gebakken rijst is een smaakexplosie van heerlijke groenten, perfect gekruid en gecombineerd met krokante rijst. Het is een voedzaam gerecht dat niet alleen je buik vult, maar ook je smaakpapillen verwent. De rijke curry maakt het een comfortfood, terwijl de gebakken rijst voor een extra crunch zorgt. Perfect voor een snelle, gezonde maaltijd na een drukke dag!

    Lees meer
  • Spiraalquiche

     Een indrukwekkende taart met slechts 5 ingrediënten! Benodigdheden 1 rol verse bladerdeeg2 courgettes10 wortelen of 2 winterpenen3 eieren250 ml room naar keuze Bereiding Het recept ‘Spiraalquiche’ is afkomstig van Chicks Love Food.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Vegetarische quiche Lorraine

    Geef de quiche Lorraine een vega-twist door de spekjes te vervangen door zongedroogde tomaat. Geen vlees dus, maar wél net zo lekker als de klassieke versie. Benodigdheden 300 g havermout2 el zonnebloempitten6 eieren2 preien100 g zongedroogde tomaten300 g cottage cheese Bereiding Het recept ‘Vegetarische quiche Lorraine’ is afkomstig van Chicks Love Food.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Frittata van paddestoel, geitenkaas en kruiden

    Dit stevig, rustieke gerecht is perfect om in het weekend samen te ontbijten of brunchen. Je kan het perfect op voorhand klaarmaken en op kamertemperatuur serveren. Voor de beste smaak neem je best scharreleieren van de lokale boer. Benodigdheden 60 ml extra vergine olijfolie2 sjalotjes, fijngesneden90 g gehakte gemengde paddenstoelen1 tl gehakte verse tijm of 1/2 tl. gedroogde tijm1 tl gehakte verse oregano of 1/2 tl gedroogde oregano1/4 tl rode peper vlokkenzout en versgemalen peper10 grote eieren3 el slagroom125 g verse geitenkaas, verkruimeld45 g vers geraspte Parmezaanse kaas Bereiding Verwarm de oven voor. Verwarm 1 el olijfolie op middelhoog vuur…

    Lees meer
  • Pizza Margherita

    Benodigdheden 500 g bloem15 g gistextra vergine olijfolie1/2 tl zouttomatensausmozzarellabasilicum Bereiding Verwarm 250 ml water en los de gist hierin op. Giet in een kom en voeg een snufje zout toe. Meng de bloem samen met 2 eetlepels olijfolie en kneed tot je een homogeen mengsel hebt. Dek af met een doek en laat ten minste 2 uur rijzen. Rol het deeg uit met een deegroller op een met bloem bestoven werkvlak.Vet een ovenschaal in met olie. Maak de basis voor de pizza. Voeg tomaat toe en bestrooi met zout.Bak in een hete oven voor ongeveer 1/2 uur op 200…

    Lees meer
  • Aubergine Involtini

    Ook zo’n behoefte aan comfort food? Een makkelijk en vullend maal uit de oven als het buiten koud wordt is altijd een succes! Benodigdheden involtini1 auberginezeezoutolijfolie om in te bakken of koolzaadolietomatensausslagroomvers geraspte kaas Asiago of Parmigiano Reggiano vullingbroodkruimels, ongeveer 1/2 kop, gemaakt van ongeveer 3 sneedjes oud brood1 kopje volle melk ricottageraspte schil van 1 citroensap van 1/2 citroen1 tl verse tijmblaadjes, fijngehakt1/4 tl zeezout Verder nodig mandolinekoekepantangovenschotel Bereiding Het recept ‘Aubergine involtini’ is afkomstig van Alexandra’s Kitchen.Klik hier voor het volledige recept. Boekentip

    Lees meer