• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
hoofdgerechten.be
  • Home
  • Recepten
  • Soepen
  • Voorgerechten
  • Nagerechten
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mailadres
    • Instagram
    • Pinterest

Paprika-paella met chorizo en inktvis

Deze paprika-paella maak je met chorizo en inktvis, risottorijst en rode puntpaprika. Chorizo en inktvis zijn echt een lekker duo, gebruik ze dus niet alleen samen in deze paprika-paella, maar ook in stoofgerechten, pasta’s, salades.

Paprika-paella met chorizo en inktvis

Benodigdheden

2 buisjes saffraan
1 l warme kippenbouillon
2 rode puntpaprika’s
2 vleestomaten
200 g chorizo
300 g risottorijst
2 el pittige paprikapuree
100 g doperwten
200 g inktvisarmen supermarkt, viswinkel en online
3 el platte peterselie fijngesneden
1 citroen in partjes

Bereiding

Week de saffraan in de warme bouillon en zet apart. Snijd de ui en knoflook fijn. Snijd de paprika’s in ringen en de tomaten en de chorizo in blokjes.

Verhit in een ruime hapjes- of paella pan de olijfolie. Bak de ui met de knoflook en de chorizo 3 min. zachtjes. Voeg de paprikaringen en de tomaat toe en bak 4 min. mee.

Schep de rijst en vervolgens de paprika-puree en bevroren doperwten erdoor. Schenk de bouillon in de pan, roer een keer goed en breng aan de kook.

Draai het vuur laag en gaar de rijst zachtjes in ± 25 min.

Snijd de inktvis in plakjes en leg ze na 15 min. op de paella. Gaar de paella nog zo’n 10 min. zachtjes, tot de bouillon volledig is opgenomen en de rijst beetgaar is. Roer tijdens het garen niet, want de rijst mag aan de pan plakken. Die geliefde, krokante korst wordt in Spanje socarrat genoemd.

Bestrooi de paella met de peterselie en peper naar smaak en serveer met de partjes citroen. Zet de pan met 4 lepels op tafel. Eet, net als de Spanjaarden, uit de pan of geef er een bord bij.

Tip

Pittige paprikapuree is eigenlijk net zoiets als tomatenpuree, maar dan van paprika’s. Heerlijk om gerechten mee op smaak te brengen. Te koop bij de ruim gesorteerde supermarkt of mediterrane winkels.

Kun je geen inktvisarmen vinden, vervang ze dan door grote garnalen of fruits de mer uit de diepvries of koeling.

4 personen
Bron: Delicious Magazine

Gepost onder: Lactosevrij, Spaans, Vis Tags: chorizo, Delicious Magazine, inktvis, paella, paprika

Heb je het recept gemaakt? Deel jouw foto op Instagram met tag #hoofdgerechtenbe of mention @hoofdgerechten.be.
Previous Post: « Spaanse fideuà met vis
Next Post: Pizza met lamsgehakt, komijn en couscous »

Primary Sidebar

Nieuwe recepten

  • Indisch stoofpotje met zoete aardappel en tempeh
  • Groentecurry met gebakken rijst
  • Preirolletjes met ham in kaassaus
  • Quiche met tomaat, mozzarella en basilicum
  • Quiche met spekjes en prei

Categorieën

KokenKoken

Copyright © 2022 hoofdgerechten.be