Benodigdheden 500 g bloem15 g gistextra vergine olijfolie1/2 tl zouttomatensausmozzarellabasilicum Bereiding Verwarm 250 ml water en los de gist hierin op. Giet in een kom en voeg een snufje zout toe. Meng de bloem samen met 2 eetlepels olijfolie en kneed tot je een homogeen mengsel hebt. Dek af met een doek en laat ten minste 2 uur rijzen. Rol het deeg uit met een deegroller op een met bloem bestoven werkvlak.Vet een ovenschaal in met olie. Maak de basis voor de pizza. Voeg tomaat toe en bestrooi met zout.Bak in een hete oven voor ongeveer 1/2 uur op 200…
-
Een gegrilde kreeft met knoflook-peterselie boter, hét perfecte zomer BBQ gerecht.
-
Zin in iets fris en pittigs? Deze kruidige Cajun-scampi’s met romige avocadodip zijn snel klaar, bomvol smaak en perfect als borrelhapje of lichte maaltijd. Makkelijk te maken, maar boordevol smaak!
-
Ook zo’n behoefte aan comfort food? Een makkelijk en vullend maal uit de oven als het buiten koud wordt is altijd een succes! Benodigdheden involtini1 auberginezeezoutolijfolie om in te bakken of koolzaadolietomatensausslagroomvers geraspte kaas Asiago of Parmigiano Reggiano vullingbroodkruimels, ongeveer 1/2 kop, gemaakt van ongeveer 3 sneedjes oud brood1 kopje volle melk ricottageraspte schil van 1 citroensap van 1/2 citroen1 tl verse tijmblaadjes, fijngehakt1/4 tl zeezout Verder nodig mandolinekoekepantangovenschotel Bereiding Het recept ‘Aubergine involtini’ is afkomstig van Alexandra’s Kitchen.Klik hier voor het volledige recept. Boekentip
-
BenodigdhedenMarokkaanse kip 1 kip zonder vel, in blokjes gesneden 2 teentjes knoflook 2 1/2 cm verse gember, geschild en grof gehakt 2 gedroogde chili de Arbol, zaden verwijderd (of 1/2 -1 tl cayennepeper) 2 el verse koriander 2 el verse peterselie 1 el gerookte paprikapoeder 1/2 el komijn 1/2 tl kaneel 1 tl zout 1 tl peper olijfolie 1 pot gemarineerde artisjok kwartalen 1 bosje asperges, snijd ze in kwarten 2 kleine tot middelgrote citroenen, geraspt en geperst citroen kruidenvinaigrette 1/2 kopje olijfolie 1 el verse peterselie, fijngehakt 1 el zout 1 tl honing 1/2 limoen, geperst geitenkaas yoghurt 1/2…