Kerstmis/Nieuwjaar

  • Beef Wellington

    Beef Wellington

    admin

    Deze showstopper is oogstrelend én verrukkelijk, maar dat kan ook bijna niet anders: het allermooiste stuk rundvlees, de ossenhaas, omhuld met de koning van de paddenstoelen en de keizer van de hammen, verpakt in krokant bladerdeeg. Was het maar elke dag kerst… Benodigdheden 1 kg g ossenhaas400 g bospaddenstoelen180 g…

    Lees meer
  • Vispastei met zalm

    admin

    Deze vispastei is betaalbaar, maar zo feestelijk! Als vulling gebruiken we een romige bisque van garnalen, kabeljauw en zalm. Klinkt misschien duur, maar wanneer je voor de vulling garnalen en vis uit de diepvries gebruikt, hoeft dit gerecht niet kostbaar te zijn. Naast, of in plaats van, zalm of kabeljauw kun je…

    Lees meer
  • Tarbot met wijnsaus en kruidenkrokantje

    admin

    Een feestelijk visrecept Benodigdheden 6 tarbotfilets, ± 200 g elk50 g garnalen50 g ricotta800 g aardappelen7 preiwitten1 sjalot, gesnipperd4 vellen filodeeg3 dl visfond2 dl witte wijn200 ml roommelkboter1 handje basilicumpeper en zout Bereiding Het recept ‘Tarbot met wijnsaus en kruidenkrokantje’ is afkomstig van Libelle Lekker.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Gegrilde kreeft met knoflook-peterselie boter

    admin

    Een gegrilde kreeft met knoflook-peterselie boter, hét perfecte zomer BBQ gerecht. Benodigdheden 8 el ongezouten boter, zacht2 el fijngehakte peterselie1 ½ tl gemalen rode chili vlokken4 teentjes knoflook, fijngehaktschil van 1 citroenzeezout en versgemalen zwarte peper naar smaak1 verse kreeft (ongeveer 500 tot 700 g)olijfolie Bereiding Leg de boter, peterselie,…

    Lees meer