Butter Chicken

Zin in een kruidig én romig gerecht dat echt comfort food is? Deze butter chicken is één van onze favorieten uit de Indiase keuken! De kip wordt eerst gemarineerd in een geurige kruidenmix en daarna gestoofd in een zachte tomatensaus met room. Heerlijk met versgebakken naan of een kommetje rijst. Dit recept is makkelijk te maken en zit boordevol smaak – perfect voor een doordeweekse avond of om je gasten mee te verrassen!
Benodigdheden
2 el roomboter
1 stuk ui, fijngesneden
2 teentjes knoflook, uitgeperst
400 g kipdijfilet, in blokjes
3 el tomatenpuree
2 el crème fraîche
250 ml slagroom
2 el fijngesneden peterselie
400 g rijst
Kruidenmix
1 el Garam masala
1 tl chilivlokken
1 tl komijnpoeder
1 tl zout
1 tl gemberpoeder
Overig
naanbrood
peterselie
Bereiding
Het recept ‘Butter Chicken‘ is afkomstig van Uit de keuken van Fatima.