Butter Chicken

kathy
Butter Chicken recept

Zin in een kruidig én romig gerecht dat echt comfort food is? Deze butter chicken is één van onze favorieten uit de Indiase keuken! De kip wordt eerst gemarineerd in een geurige kruidenmix en daarna gestoofd in een zachte tomatensaus met room. Heerlijk met versgebakken naan of een kommetje rijst. Dit recept is makkelijk te maken en zit boordevol smaak – perfect voor een doordeweekse avond of om je gasten mee te verrassen!

Benodigdheden

2 el roomboter
1 stuk ui, fijngesneden
2 teentjes knoflook, uitgeperst
400 g kipdijfilet, in blokjes
3 el tomatenpuree
2 el crème fraîche
250 ml slagroom
2 el fijngesneden peterselie
400 g rijst

Kruidenmix
1 el Garam masala
1 tl chilivlokken
1 tl komijnpoeder
1 tl zout
1 tl gemberpoeder

Overig
naanbrood
peterselie

Bereiding

Het recept ‘Butter Chicken‘ is afkomstig van Uit de keuken van Fatima.

Wat vind jij van dit recept?

Vorige Post Volgende Post