Italiaans

  • recept voor heilbot met tomatenolijvensaus

    Heilbot met tomatenolijvensaus

    admin

    De lekkerste tomatensaus maak je heel snel zelf. Mooie vis erin en hup in de oven! Extra fijn: je kunt een dag van te voren beginnen met voorbereiden. Benodigdheden 4-5 el olijfolie2 sjalotten fijngesneden2 tenen knoflook fijngesneden1 peper rode, zonder zaadlijsten en fijngesneden3 ansjovisfilets in olie, blikje of potje1 citroen…

    Lees meer
  • Asperges met ricotta en munt

    admin

    Een heerlijk gezonde maaltijd zijn deze asperges met ricotta en munt. Ideaal voor de lunch of als lichte maaltijd, je maakt het makkelijk en snel klaar. Benodigdheden 2 bussels groene asperges2 limoen, schil geraspt400 g ricotta5 kl olijfolie4 takjes munt, afgeritstpeper en zout Bereiding Het recept ‘Asperges met ricotta en…

    Lees meer
  • Verse ravioli met groene asperges

    admin

    Benodigdheden 500 g verse ravioli (met aardappel, doperwt en peterselie)100 g Noordzee garnalen300 g spinazie500 g groene asperges2 sjalotjes2 teentjes knoflook1 citroen40 g peterselie240 g roomboter8 el witte balsamico azijnolijfoliepeper en zout Bereiding Het recept ‘Verse ravioli met groene asperges’ is afkomstig van Uit Paulines Keuken.Klik hier voor het volledige…

    Lees meer
  • Linguine met pompoen en rucola

    admin

    Benodigdheden 400 g linguine of andere pasta50 g zwarte olijven, ontpit500 g pompoen, geschild100 g rucola1 el poedersuiker100 g geitenkaas2 el pompoenpitolie, facultatief2 el olijfoliepeper en zout Bereiding Het recept ‘Linguine met pompoen en rucola’ is afkomstig van Libelle Lekker.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Ragù bolognese

    admin

    Bolognesesaus is een traditionele saus, afkomstig uit de regio Emilia Romagna in Italië. Het oorspronkelijke recept stamt uit de vijftiende eeuw. Ragù is een verzamelnaam voor een stoofsaus op basis van vlees, groenten en sofrito. Ragù alla bolognese is een variatie op de ragù, en tevens de populairste. Benodigdheden 4…

    Lees meer
  • Pasta Carbonara

    admin

    Pasta Carbonara. ‘De’ Italiaanse klassieker, weinig ingrediënten dus ga voor topkwaliteit producten. Oude Parmezaanse kaas, zelf geraspt, vers gerookt spek, scharreleieren die een mooie kleur geven aan het gerecht. Zo simpel en zo verrukkelijk! Benodigdheden 400 g pasta4 eieren300 g blok oude Parmezaan vers geraspt300 g gerookt spekzwarte peper van…

    Lees meer
  • Quiche met tomaat, mozzarella en basilicum

    admin

    Een overheerlijke, zomerse Italiaanse quiche! Benodigdheden 1 vel bladerdeeg3 eieren200 ml melk125 ml roomgedroogde oregano10 kerstomaten1 bol mozzarella1 handje basilicum, blaadjespeper en zout Bereiding Het recept ‘Quiche met tomaat mozzarella en basilicum’ is afkomstig van Libelle Lekker.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Pizza met lamsgehakt, komijn en couscous

    admin

    Deze pizza met Turkse smaken heeft een Italiaanse basis, maar is geïnspireerd op de Turkse pizza. Er gaat lamsgehakt op, koriander, komijn en zelfs een beetje couscous. In de yoghurtsaus on top zit pittige harissa. Benodigdheden 1 el olijfolie1 rode ui, fijngesneden2 tenen knoflook, fijngesneden500 g lamsgehakt2 tl gemalen komijn2…

    Lees meer
  • Pizza Margherita

    admin

    Benodigdheden 500 g bloem15 g gistextra vergine olijfolie1/2 tl zouttomatensausmozzarellabasilicum Bereiding Verwarm 250 ml water en los de gist hierin op. Giet in een kom en voeg een snufje zout toe. Meng de bloem samen met 2 eetlepels olijfolie en kneed tot je een homogeen mengsel hebt. Dek af met…

    Lees meer
  • Aubergine Involtini

    admin

    Ook zo’n behoefte aan comfort food? Een makkelijk en vullend maal uit de oven als het buiten koud wordt is altijd een succes! Benodigdheden involtini1 auberginezeezoutolijfolie om in te bakken of koolzaadolietomatensausslagroomvers geraspte kaas Asiago of Parmigiano Reggiano vullingbroodkruimels, ongeveer 1/2 kop, gemaakt van ongeveer 3 sneedjes oud brood1 kopje…

    Lees meer