• Provençaalse Gevulde Tomaten

    Provençaalse gevulde tomaten

    Deze zomerse klassieker uit de Provence combineert sappige tomaten met een hartige vulling van kippenworst, kruidige rijst en Parmezaanse kaas. Ideaal om vooraf te bereiden en zowel warm als koud te serveren.

    Lees meer
  • Pasta scampi diabolique met paprika

    Yes, een klassieker van formaat! Deze pasta scampi diabolique met paprika is pittig, romig en boordevol smaak. Perfect voor wie houdt van een vleugje pit én een stevige portie comfort food.

    Lees meer
  • Butter Chicken

    Zin in een kruidig én romig gerecht dat echt comfort food is? Deze butter chicken is één van onze favorieten uit de Indiase keuken! De kip wordt eerst gemarineerd in een geurige kruidenmix en daarna gestoofd in een zachte tomatensaus met room. Heerlijk met versgebakken naan of een kommetje rijst. Dit recept is makkelijk te maken en zit boordevol smaak – perfect voor een doordeweekse avond of om je gasten mee te verrassen!

    Lees meer
  • Lactosevrij stoofvlees met Leffe bruin

    Lactosevrij stoofvlees met Leffe bruin is de perfecte combinatie van traditioneel comfortfood en een aangepast dieet. Door te kiezen voor donker Leffe-bier, krijgt dit gerecht een diepe, rijke smaak zonder in te boeten aan smeuïgheid. Ideaal voor wie lactosevrij eet, maar toch wil genieten van een échte Vlaamse klassieker met friet.

    Lees meer
  • Stoofvlees met friet van Jeroen Meus

    Op zoek naar het ultieme comfortfood? Stoofvlees met friet van Jeroen Meus is dé Vlaamse klassieker waar iedereen van houdt. Met zijn typische, no-nonsense stijl tovert Jeroen Meus deze traditionele maaltijd om tot een eenvoudig maar overheerlijk gerecht dat altijd lukt.

    Lees meer
  • Beef Wellington

    Deze showstopper is oogstrelend én verrukkelijk, maar dat kan ook bijna niet anders: het allermooiste stuk rundvlees, de ossenhaas, omhuld met de koning van de paddenstoelen en de keizer van de hammen, verpakt in krokant bladerdeeg. Was het maar elke dag kerst…

    Lees meer
  • Vispastei met zalm

    Deze vispastei is betaalbaar, maar zo feestelijk! Als vulling gebruiken we een romige bisque van garnalen, kabeljauw en zalm. Klinkt misschien duur, maar wanneer je voor de vulling garnalen en vis uit de diepvries gebruikt, hoeft dit gerecht niet kostbaar te zijn. Naast, of in plaats van, zalm of kabeljauw kun je ook schelvis, koolvis of wijting gebruiken.

    Lees meer
  • Heilbot met tomatenolijvensaus

    De lekkerste tomatensaus maak je heel snel zelf. Mooie vis erin en hup in de oven! Extra fijn: je kunt een dag van te voren beginnen met voorbereiden.

    Lees meer
  • Pasta met paddenstoelen

    Romige paddenstoelenpasta met kipgehaktballetjes: snel, smaakvol en ultiem comfortfood. Binnen 30 minuten op tafel – ideaal voor doordeweeks!

    Lees meer
  • Pompoenrisotto met gebakken paddenstoelen

    Pompoenrisotto; het heeft niet alleen een heerlijke smaak, maar het is makkelijk om te maken en in combinatie met de paddenstoelen is het een lekkere (herfstige) maaltijd.

    Lees meer
  • Pompoenstoof met Ras el Hanout

    Dit recept is nu echt zo’n recept waar je vrolijk van wordt door de kleur van de pompoen en de frisse yoghurtdressing. Het leuke daarbij is dat deze pompoenstoof met Ras el Hanout, pompoen en bloemkool ook nog een superlekker smaakt, hij boordevol groenten zit en het beste van alles is nog dat het echt heel snel is klaargemaakt. Benodigdheden 1 kop parelcouscous300 gram bloemkoolroosjes200 gram pompoenblokjes1 rode ui1 teentje knoflook8-10 gedroogde abrikozen500 ml groentebouillon1 el Ras el Hanout kruiden van Green Gypsy Spices6 el volle yoghurtsap van een halve citroen Bereiding Het recept ‘Pompoenstoof met Ras el Hanout’ is…

    Lees meer
  • Pompoencurry met rijst & papadums

    Deze pompoencurry met rijst en papadums is een heerlijke en snelle maaltijd die je binnen 30 minuten op tafel hebt. De zoete pompoen combineert perfect met kikkererwten, kokosmelk en geurige kruiden. De knapperige papadums geven een extra bite, waardoor het gerecht ideaal is voor een doordeweekse avond of een gezellige maaltijd met vrienden.

    Lees meer
  • Chili con carne met pompoen

    Chili con carne met pompoen is het ultieme comfort food! Een rijke, kruidige mix van gehakt, tomaat, bonen en in dit geval een zoete twist van pompoen. Topping met romige zure room en gesmolten kaas maakt het helemaal af!

    Lees meer
  • Zeevruchtenhotpot met kruidentoast

    Hou je van knoflook én van zeevruchten? Maak dan vooral deze zomer eens deze heerlijke zeevruchtenhotpot. Een van de zomerse gerechten om je vingers bij af te likken! Meer recepten met zeevruchten, vind je hier. Benodigdheden Voor de zeevruchtenhotpot6 teentjes knoflook, geperst250 g ghee, geklaarde boter4 rauwe langoustines of reuzengarnalen, ongepeld en gevlinderd8 rauwe tijgergarnalen met staart, koppen verwijderd500 g vongole4 takjes dragon2 lente-uien, in ringetjeszeezout en versgemalen zwarte peper Voor de kruidentoast40 g boter, op kamertemperatuur1 el fijngehakte platte-peterselieblaadjes1 el fijngehakte dragonblaadjes6 sneetjes stokbrood Bereiding Het recept ‘Zeevruchtenhotpot met kruidentoast’ is afkomstig van Seasons.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Asperges met ricotta en munt

    Een heerlijk gezonde maaltijd zijn deze asperges met ricotta en munt. Ideaal voor de lunch of als lichte maaltijd, je maakt het makkelijk en snel klaar. Benodigdheden 2 bussels groene asperges2 limoen, schil geraspt400 g ricotta5 kl olijfolie4 takjes munt, afgeritstpeper en zout Bereiding Het recept ‘Asperges met ricotta en munt’ is afkomstig van 15gram.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Asperges op zijn Vlaams

    Niets zo lekker als asperges à la flamande met kraakverse Belgische asperges. Geen wonder dat dit gerecht een Vlaamse klassieker geworden is.

    Lees meer
  • Mini asperge quiche

    Asperges kan je grillen, roosteren, rauw eten of wokken. Maar ze zijn ook heerlijk in deze mini quiches!

    Lees meer
  • Verse ravioli met groene asperges

    Verse ravioli met groene asperges is een heerlijk licht en fris lentegerecht. De combinatie van zachte pasta, knapperige asperges en een boterige citroen-knoflooksaus zorgt voor een pure, verfijnde smaak. Perfect voor een zonnige avond waarop je iets lekkers en simpels op tafel wilt zetten.

    Lees meer
  • Pompoenlasagne met mascarpone

    Onze favoriete herfstklassieker. Benodigdheden 300 g gehakt1 butternutpompoen1 grote wortel3 stengels selder1 aubergine1 ui2 teentjes knoflook250 g mozzarella16 lasagnevellen200 ml rode wijn400 ml bouillon500 ml passata2 el olijfoliepeper en zout Voor de bechamelsaus2 eidooiers100 g mascarpone750 ml volle melk60 g boter50 g bloemcayennepeper Bereiding Het recept ‘Pompoenlasagne met mascarpone’ is afkomstig van Libelle Lekker.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Quiche met zalm en pompoen

    Zalm in een quiche, da’s altijd een goed idee. Met dit makkelijk recept werk je onmiddellijk ook restjes pompoen weg. Benodigdheden 1 vel bladerdeeg400 g zalmfilet200 g pompoenbieslook4 eieren200 ml volle melk100 g cheddar, gerasptolijfolieboterpeper en zout Bereiding Het recept ‘Quiche met zalm en pompoen’ is afkomstig van Libelle Lekker.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Linguine met pompoen en rucola

    Benodigdheden 400 g linguine of andere pasta50 g zwarte olijven, ontpit500 g pompoen, geschild100 g rucola1 el poedersuiker100 g geitenkaas2 el pompoenpitolie, facultatief2 el olijfoliepeper en zout Bereiding Het recept ‘Linguine met pompoen en rucola’ is afkomstig van Libelle Lekker.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Kip-köfte met geroosterde groente tabouleh & tahinidressing

    Frisse tabouleh en kip-köfte zijn ook op kamertemperatuur lekker, dus ideaal voor een picknick. Of om als hapje te serveren als er eters onder weg zijn en jij nog in de keuken staat.

    Lees meer
  • Ratatouille uit de oven

    Ratatouille is een Frans stoofgerecht uit de Provence dat vaak gegeten wordt met brood. Je kan het zowel koud als warm eten.

    Lees meer
  • Oeuf en cocotte met spinazie en chorizo

    Een klassieker uit de Franse keuken, maar dan met een twist! Deze oeuf en cocotte met spinazie, chorizo en geitenkaas is heerlijk romig, hartig en makkelijk te maken. Perfect voor een luxe ontbijt, brunch of lichte avondmaaltijd. Serveer ‘m lekker met vers brood!

    Lees meer
  • Kip Tikka Masala met groenten

    Mocht je nog aan het bedenken zijn wat je vanavond gaat eten: deze kruidige kip Tikka Masala met groenten uit de oven zit bomvol smaak en is heel makkelijk om te maken! Ultiem comfort food, die je binnen een mum van tijd op tafel zet. Benodigdheden 4 kippenboutenhandvol aardappelen, in plakjes gesnedenhandvol wortels, in plakjes gesneden2 rode uien, in schijfjes2 el fijngesneden peterselie Tikka masala marinade4 el yoghurt3 el Tikka Masala kruidenpasta1 el sambal Badjak2 teentjes knoflook, uitgeperst1 tl kerriepoeder1 tl gemberpoeder1 tl zout2 el milde olijfolie Bereiding Het recept ‘Kip Tikka Masala met groenten’ is afkomstig van Fatima El…

    Lees meer
  • Kipkarbonade met groenten uit de oven

    Wanneer de dagen korter worden en het buiten weer koud is, wordt het weer hoog tijd voor hartverwarmende gerechten zoals deze kipkarbonade! Deze kipkarbonade in kruidige tomatensaus is makkelijk klaar te maken, staat binnen een mum van tijd op tafel én het wordt weer gegarandeerd smullen thuis! Benodigdheden 5 stuks karbonade1 stuk puntpaprika, in schijfjes1 stuk ui, in schijfjes1 groene paprika, in reepjes2 teentjes knoflook, uitgeperst2 stengels bosui, in blokjes6 stuks cherrytomaten, gehalveerd2 el peterselie, fijngesneden2 el koriander, fijngesneden100 g Heinz Tomato Frito3 el olijfolie150 ml warm water kruiden1 tl kip kruiden1 tl paprikapoeder1 tl gemberpoeder1 tl kurkuma1 tl zout1/2…

    Lees meer
  • Paling in ’t groen

    Paling in ’t groen is een gerecht dat afkomstig is uit de Scheldestreek. De zoetwaterpaling uit die regio wordt gegaard in een saus bestaande uit een – vaak geheime – mix van groene kruiden. Ook deze klassieker wordt overwegend met krokant gebakken frietjes geserveerd. Benodigdheden voor de paling1,2 kg ontvelde paling20 g boter4 fijngesnipperde sjalotjes5 g salieblaadjes5 g zurkelblaadjes2 laurierblaadjes1 takje tijm5 peperbollen1 teentje knoflook100 ml Noilly Prat100 ml witte wijn voor de saus5 g zurkel10 g basilicum10 g citroenmelisse10 g dragon10 g koriander10 g marjolein10 g munt25 g kervel25 g peterselie25 g spinazie0,5 citroen, sapversgemalen zwarte peper en zeezout…

    Lees meer
  • Ovenschotel met witloof en ham

    Witloof is een van de bekendste Belgische groenten. Logisch dus dat daar ook een echte Vlaamse klassieker aan gekoppeld is. Deze klassieker is comfort food bij uitstek en dat is niet verwonderlijk. De combinatie van het licht bittere witloof, de hartige ham, de smeuïge kaassaus en de gegratineerde kaas zijn gewoon overheerlijk.  Benodigdheden 50 g boter85 g bloem300 ml melk200 g gemalen kaas6-tal aardappelen6 stronkjes witloof4 plakken gekookte beenham2 el chapelurepeper en zoutboter Bereiding Het recept ‘Ovenschotel met witloof en ham’ is afkomstig van Johan Segers uit het boek ‘De Garde van Gert’.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Gegrilde asperges met amandelsaus

    Dit prachtig uitziende groentegerecht smaakt heerlijk knapperig en gegrild. De romige saus proeft naar amandelen en een zweempje citroen. Heerlijk in combinatie met de pure asperges.  Benodigdheden 125 g blanke amandelen2 teentjes knoflook, gepeld½ bosje peterselie½ beschuit100 ml (koolzaad)olierasp en sap van ½ citroen750 g witte aspergeszout en versgemalen peper Bereiding Het recept ‘Gegrilde asperges met amandelsaus’ is afkomstig van I love food & wine.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Ragù bolognese

    Bolognesesaus is een traditionele saus, afkomstig uit de regio Emilia Romagna in Italië. Het oorspronkelijke recept stamt uit de vijftiende eeuw. Ragù is een verzamelnaam voor een stoofsaus op basis van vlees, groenten en sofrito. Ragù alla bolognese is een variatie op de ragù, en tevens de populairste. Benodigdheden 4 el olie1 ui, fijngesnipperd2 teentjes knoflook, fijngesneden50 g pancetta, in kleine blokjes50 g wortel, in hele kleine blokjes50 g bleekselderij, in hele kleine blokjes250 g rundergehakt100 g kippenlevers, fijngehakt100 ml rode wijn250 ml passata100 ml vleesbouillon100 ml volle melk2 takjes rozemarijn2 takjes salie2 takjes tijm300 g tagliatelle of pappardelleParmezaanse kaas,…

    Lees meer
1 2 3