• Lenterisotto met asperges en doperwten

    Met deze frisse lenterisotto met lentegroenten zoals asperges en doperwten vieren we het lenteseizoen. Lekker romig zoals je gewend bent van een risotto, maar toch fris door de groene lentegroenten en citroen.

    Lees meer
  • Vegetarische moussaka

    Benodigdheden 125 ml Griekse yoghurtenkele takjes peterselieenkele blaadjes saliepeper125 ml cottage cheese2 scheutjes koolzaadolie1 zoete ui2 teentjes knoflook400 g quorn1 grote aubergine1 bloemkool, in roosjes1 tomaat Bereiding Het recept ‘Vegetarische moussaka’ is afkomstig van Sofie Dumont.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Witloof met hesp in de oven

    Benodigdheden 8 middelgrote aardappelen1 klontje boter8 stronkjes witlofpeper en zoutsnufje nootmuskaat8 plakken gekookte hamenkele takjes peterselie voor de kaassaus40 g boter40 g bloem700 ml halfvolle melkpeper en zoutsnufje nootmuskaat250 g gemalen kaasenkele schilfers Parmezaanse kaas Bereiding Het recept ‘Witloof met hesp in de oven’ is afkomstig van Sofie Dumont.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Pasta Carbonara

    Pasta Carbonara. ‘De’ Italiaanse klassieker, weinig ingrediënten dus ga voor topkwaliteit producten. Oude Parmezaanse kaas, zelf geraspt, vers gerookt spek, scharreleieren die een mooie kleur geven aan het gerecht. Zo simpel en zo verrukkelijk! Benodigdheden 400 g pasta4 eieren300 g blok oude Parmezaan vers geraspt300 g gerookt spekzwarte peper van de molenzout Bereiding Het recept ‘Pasta carbonara’ is afkomstig van Sofie Dumont.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Vol-au-vent ‘grand-mère’

    Deze vol-au-vent ‘grand-mère’ is een echte topklassieker zoals grootmoeder ze maakte: met malse kip, verse balletjes en champignons in een romige saus. Geserveerd in een krokant bladerdeegpasteitje en afgewerkt met een portie frietjes of kroketten. Heerlijk comfortfood waar jong en oud van smult – perfect voor een gezellige familietafel! Benodigdheden 4 croustades (grote bladerdeegvorm met deksel, bij de bakker)1,5 l bouillon300 g kippengehakt1 braadkip350 g champignonsgroentejulienne125 g bloemcitroensaproom1 scheutje125 g boter1 kruidentuiltjebladpeterseliepeper en zout Bereiding Het recept ‘Vol-au-vent grand-mère‘ is afkomstig van Libelle Lekker.

    Lees meer
  • Indisch stoofpotje met zoete aardappel en tempeh

    Benodigdheden 700 g zoete aardappelen200 ml Kikkoman sojasaus400 g tempehgroene kruiden ter afwerkingolijfolie voor de paprika-tomatenchutney1 teentje look2 cm verse gember, geraspt1 grote ui, fijngesneden0,5 rode chilipeper, ontpit en fijngesneden0,5 kl komijn0,5 kl kaneel1 blik Elvea tomatenblokjes (400g)1 bokaal rode paprika’s (220g), in stukjes5 saffraandraadjes1 kl suiker1 limoen, het sapolijfolie Bereiding Het recept ‘Indisch stoofpotje met zoete aardappel en tempeh’ is afkomstig van Dominique Persoone.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Groentecurry met gebakken rijst

    Deze groentecurry met gebakken rijst is een smaakexplosie van heerlijke groenten, perfect gekruid en gecombineerd met krokante rijst. Het is een voedzaam gerecht dat niet alleen je buik vult, maar ook je smaakpapillen verwent. De rijke curry maakt het een comfortfood, terwijl de gebakken rijst voor een extra crunch zorgt. Perfect voor een snelle, gezonde maaltijd na een drukke dag!

    Lees meer
  • Preirolletjes met ham in kaassaus

    Dit gerecht is helemaal kidsproof en een prima alternatief voor witloofrolletjes uit de oven. 

    Lees meer
  • Quiche met tomaat, mozzarella en basilicum

    Een overheerlijke, zomerse Italiaanse quiche! Benodigdheden 1 vel bladerdeeg3 eieren200 ml melk125 ml roomgedroogde oregano10 kerstomaten1 bol mozzarella1 handje basilicum, blaadjespeper en zout Bereiding Het recept ‘Quiche met tomaat mozzarella en basilicum’ is afkomstig van Libelle Lekker.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Quiche met spekjes en prei

    Deze quiche met spekjes en prei is stevige maar oh zo lekkere winterkost. De combinatie van de zoet gegaarde prei en het zoute spek is goddelijk.  Een voltreffer! Benodigdheden 1 rol bladerdeeg, kant-en-klaar2 preien, in dikke ringen250 g spekblokjes3 eieren1 dl room1 dl melk100 g emmentalerpeper en zout Bereiding Het recept ‘Quiche met spekjes en prei’ is afkomstig van Libelle Lekker.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Quiche met krab

    Verras je vrienden. Benodigdheden 1 blikje krabvlees, ca. 120 g1 rolbladerdeeg, kant-en-klaar½ rode chilipeper zonder zaadjes, in fijne ringetjes100 ml room2 eidooiers2 lente-uien, in ringetjes3 takjes verse koriander, de blaadjes gehakt½ limoen, geraspte schil1 el bloem1 klontje boterzout en peper Bereiding Het recept ‘Quiche met krab’ is afkomstig van Libelle Lekker.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Spiraalquiche

     Een indrukwekkende taart met slechts 5 ingrediënten! Benodigdheden 1 rol verse bladerdeeg2 courgettes10 wortelen of 2 winterpenen3 eieren250 ml room naar keuze Bereiding Het recept ‘Spiraalquiche’ is afkomstig van Chicks Love Food.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Quiche Lorraine

    Een klassieke quiche Lorraine helemaal zelf gemaakt, van het deeg tot aan de inhoud. Benodigdheden 300 g bloem150 g boter + 1 el om in te vetten6 eierensnuf zoutscheutje olijfolie250 g spekreepjes2 preien200 ml crème fraîche120 g geraspte kaas Bereiding Het recept ‘Quiche Lorraine’ is afkomstig van Chicks Love Food.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Vegetarische quiche Lorraine

    Geef de quiche Lorraine een vega-twist door de spekjes te vervangen door zongedroogde tomaat. Geen vlees dus, maar wél net zo lekker als de klassieke versie. Benodigdheden 300 g havermout2 el zonnebloempitten6 eieren2 preien100 g zongedroogde tomaten300 g cottage cheese Bereiding Het recept ‘Vegetarische quiche Lorraine’ is afkomstig van Chicks Love Food.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Zoete aardappelquiche

    Benodigdheden 2 grote zoete aardappels1/2 broccoli4 eieren300 ml room150 g (vega)spekreepjes Bereiding Het recept ‘Zoete aardappelquiche’ is afkomstig van Chicks Love Food.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Gebakken rogvleugel met kappers

    Roggevleugel lekker puur met botersaus en kappers. Benodigdheden 2 roggevleugelsboter2 el kappers½ el gehakte peterselie1 citroenpeper en zoutolijfolie600 g krielaardappelen Bereiding Het recept ‘Gebakken rogvleugel met kappers’ is afkomstig van Lekker van bij ons.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Lamsbout op grootmoeders wijze

    Voor lamsbout op grootmoeders wijze heb je wat geduld nodig, maar het sappige vlees is het wachten meer dan waard. Kies voor lamsvlees met het Pastorale-keurmerk.  Benodigdheden 1 lamsbout3 uien1 bol knoflook2 wortelen2 takjes rozemarijn4 takjes tijmkoude boterpeper en zout1 citroen1 l groentebouillon Bereiding Het recept ‘Lamsbout op grootmoeders wijze’ is afkomstig van Lekker van bij ons.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Pizza met lamsgehakt, komijn en couscous

    Deze pizza met Turkse smaken heeft een Italiaanse basis, maar is geïnspireerd op de Turkse pizza. Er gaat lamsgehakt op, koriander, komijn en zelfs een beetje couscous. In de yoghurtsaus on top zit pittige harissa. Benodigdheden 1 el olijfolie1 rode ui, fijngesneden2 tenen knoflook, fijngesneden500 g lamsgehakt2 tl gemalen komijn2 tl gemalen koriander2 tl paprikapoeder1 grote tomaat, fijngesneden1 el tomatenpureehandje munt, fijngesneden + extra om te garnerenhandje korianderblaadjes, fijngesneden2 el couscous½ hoeveelheid pizzadeeg125 g Turkse yoghurt2 tl harissa Verder nodig 2 bakplaten (of bak de pizza’s na elkaar) Bereiding Het recept ‘Pizza met lamsgehakt komijn en couscous’ is afkomstig van…

    Lees meer
  • Paprika-paella met chorizo en inktvis

    Deze paprika-paella maak je met chorizo en inktvis, risottorijst en rode puntpaprika. Chorizo en inktvis zijn echt een lekker duo, gebruik ze dus niet alleen samen in deze paprika-paella, maar ook in stoofgerechten, pasta’s, salades. Benodigdheden 2 buisjes saffraan1 l warme kippenbouillon2 rode puntpaprika’s2 vleestomaten200 g chorizo300 g risottorijst2 el pittige paprikapuree100 g doperwten200 g inktvisarmen supermarkt, viswinkel en online3 el platte peterselie fijngesneden1 citroen in partjes Bereiding Het recept ‘Paprika-paella met chorizo en inktvis’ is afkomstig van Delicious Magazine.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Spaanse fideuà met vis

    Fideuà met een twist. Zo lekker!  Benodigdheden 2 buisjes saffraan 0.05g2 blokjes visbouillon1 rode paprika in blokjes gesneden3 trostomaten in stukjes2 el AL-Anddalus, Euroma, Jonnie Boer300 gr dunne spaghetti bvijvoorbeeld fettuccine200 gr snij- en/of tuinbonen diepvries400 gr witvis bijv. kabeljauwof schelvisfilet, in stukken1 bosje platte peterselie1 citroen in partjes Bereiding Het recept ‘Spaanse fideuà met vis’ is afkomstig van Delicious Magazine.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Marokkaanse zalm met geroosterde paprika

    Benodigdheden 1 (bio)limoen1 teentje knoflook2-4 tl ras el hanout6 el olijfolie extra vierge2 tl vloeibare honing600 g zalmfilet aan één stuk3 gekleurde paprika’s500 ml water300 g couscousflinke scheut olijfolie1 flinke bos koriander (50 g), fijngesneden3 el ongezouten gepelde pistachenoten2 bosuitjes, in dunne ringen Bereiding Het recept ‘Marokkaanse zalm met geroosterde paprika’ is afkomstig van Delicious Magazine.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Zalmforel met tahin en kruidensalade

    Een handje van dit, een handje van dat en een flinke zalmforel… Dat maakt dit gerecht tot de ultieme maaltijd om je gasten te verwennen.  Benodigdheden 800 g zalmforelfilet, zonder vel, zonder graatjes1 el extra vergine olijfolie140 g Griekse yoghurt1 el tahin1 el citroensap2 tl sumac2 partjes ingemaakte citroen, vruchtvlees verwijderd, schil fijngesneden1 bosje koriander, blaadjes fijngesneden1 bosje bladpeterselie, blaadjes fijngesneden140 g pijnboompitten, geroosterdgebakken aardappelen voor erbij Bereiding Het recept ‘Zalmforel met tahin en kruidensalade’ is afkomstig van Delicious Magazine.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Inktvis gevuld met chorizo, venkel en tijm

    Deze inktvis gevuld met chorizo, venkel en tijm kan meteen op je favorietenlijstje! Een recept met Spaanse roots, lekker als hoofdgerecht, maar ook als feestelijk voorgerecht. Je kunt de gevulde inktvis 1 dag van tevoren al maken, dus heel easy! 

    Lees meer
  • Zeebaars & schaal- en schelpdieren met saus van bouillabaisse

    Een klassiek Frans gerecht met saffraan, sinaasappel en venkel! Benodigdheden 5 el milde olijfolie3 kg gemengde mediterrane vissoorten (bijv. mul, zonnevis, schorpioenvis, poon of wat je visboer heeft, schoongemaakt en in stukken)3 uien, in stukjeshet wit van 2 preien, in stukken3 teentjes knoflook, in stukjes1 kg rijpe tomaten, grof gesneden300 ml pastis (slijter)2 l visbouillon5 el tomatenpuree1 buisje saffraanschil van 1 (bio)sinaasappel, in reepjes1 venkel, grof gesneden1 el suiker1 groot bouquet garni (van paar takjes tijm, 1 bosje peterselie, 2 laurierblaadjes)1 stokbrood1 eidooier1 tl dijonmosterd¼ knoflookteen, gerasptsap van ½ citroen1 tl piment d’espelette (delicatessenzaak of online)1 aardappel, geschild, gekookt en…

    Lees meer
  • Heilbot met tomatenolijvensaus

    De lekkerste tomatensaus maak je heel snel zelf. Mooie vis erin en hup in de oven! Extra fijn: je kunt een dag van te voren beginnen met voorbereiden.  Benodigdheden 4-5 el olijfolie2 sjalotten, fijngesneden2 tenen knoflook, fijngesneden1 rode peper, zonder zaadlijsten en fijngesneden3 ansjovisfilets in olie, blikje of potjerasp van 1 (bio)citroen1 blik gepelde tomaten, 400 ghandvol zwarte taggiasche olijven4 moten heilbotfilet à 150 gflinke hand basilicumblaadjesook nodig: ovenschaal, ingevet Bereiding Het recept ” is afkomstig van Delicious Magazine.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Tarbot met wijnsaus en kruidenkrokantje

    Een feestelijk visrecept Benodigdheden 6 tarbotfilets, ± 200 g elk50 g garnalen50 g ricotta800 g aardappelen7 preiwitten1 sjalot, gesnipperd4 vellen filodeeg3 dl visfond2 dl witte wijn200 ml roommelkboter1 handje basilicumpeper en zout Bereiding Het recept ‘Tarbot met wijnsaus en kruidenkrokantje’ is afkomstig van Libelle Lekker.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Gehaktbrood met warme kriekjes

    Gehaktbrood met warme kriekjes is een eenvoudige, maar heerlijke klassieker. Het gehaktbrood is stevig en sappig, perfect gekruid en langzaam gegaard. De warme kriekjes zorgen voor een zoet-zure toets die perfect samengaat met de hartige smaak van het vlees. Een heerlijk, troostrijk gerecht dat doet denken aan nostalgische familiediners. Benodigdheden 1 kg gehakt4 sneetjes brood1 scheutje melk2 eieren1 sjalot1 el mosterd1 el panko of paneermeel2 potten krieken op sap1 el maïzenapeper en zoutboter Bereiding Het recept ‘Gehaktbrood met warme kriekjes’ is afkomstig van Peter Goossens.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Oosterse soba noedels met geroosterd varkensvlees

    Benodigdheden geroosterd spek0,5 kg spek3 el zout3 el suiker Oosterse bouillon, ongeveer 3 liter8 kippenvleugeltjes10 cm stukje verse gember5 wortelen1 ui6 shiitakes4 el sojasaus, Kikkoman3 el vissaus1 el suiker Bereiding Meng het zout met de suiker en wrijf het spek hiermee in. Wikkel het in aluminiumfolie en zet een nacht in de koelkast. Verwijder de volgende dag al het overtollige vocht. Verwarm de oven voor op 220°C, leg het spek op een bakplaat met het vet aan de bovenkant en bak gedurende een uur. Overgiet af en toe met het vet dat vrij is gekomen tijdens het bakken. Verminder de…

    Lees meer
  • Snapper met witte wijn, groene olijven en peterselie

    Benodigdheden 3 kg snapper, gestript250 ml extra vergine olijfolie500 ml visbouillon4 teentjes knoflook, fijn gesneden30 Bosane olijven500 ml Vernaccia di Oristano150 g boter, in blokjeshandjevol fijngesneden bladpeterselie Bereiding Haal de snapper uit koelkast 30-40 minuten vóór het koken. Dek af en zet ze weg op een koele plaats om op kamertemperatuur te komen. Trim vinnen en staart met behulp van een keukenschaar. Spoel de buikholte, verwijder het bloed en dep de binnenkant droog. Maak aan 1 zijde 5 of 6 schuine sneden door het bot. Bestrooi beide kanten van de vis royaal met grof zeezout. Verwarm de oven voor op…

    Lees meer
  • Frittata van paddestoel, geitenkaas en kruiden

    Dit stevig, rustieke gerecht is perfect om in het weekend samen te ontbijten of brunchen. Je kan het perfect op voorhand klaarmaken en op kamertemperatuur serveren. Voor de beste smaak neem je best scharreleieren van de lokale boer. Benodigdheden 60 ml extra vergine olijfolie2 sjalotjes, fijngesneden90 g gehakte gemengde paddenstoelen1 tl gehakte verse tijm of 1/2 tl. gedroogde tijm1 tl gehakte verse oregano of 1/2 tl gedroogde oregano1/4 tl rode peper vlokkenzout en versgemalen peper10 grote eieren3 el slagroom125 g verse geitenkaas, verkruimeld45 g vers geraspte Parmezaanse kaas Bereiding Verwarm de oven voor. Verwarm 1 el olijfolie op middelhoog vuur…

    Lees meer
1 2 3